Teraz jest środa, 23 maja 2018, 12:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 kamera w systemie NTSC ?? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 30 sierpnia 2005, 13:41
Posty: 2
Post kamera w systemie NTSC ??
witam :) przeczytalem chyba ze 100 postow o kamerach sprowadzanych z Ameryki znalzlem duzo pozytywnych opini i negatywnych ale zadna mnie nie bylo odpowiedzi na moje pytanie .....

jestem kompletnym amatorem potrzebuje kamery zeby jechac na wakacje nagrac sobie film i obejrzec go po powrocie :P ...
interesuje mnie kamera PV-GS150 czytalem ze jest dobra ... mam komputer i nagrywarke DVD wszystkie filmy mam zamiar zgrywc na plytki DVD... z programami tez nie bedzie problemu.... czy jest to jakis problem ze bedzie ona NTSC .. powtarzam nie chce nagrywac to na VHS w obrobke tez nie bede sie bawil poprostu " zgrac i wypalic na DVD" ... oczywizscie wiem ze bede musial kupic przejsciowke na polskie gniazdka .. bo z tego co czytalem kamera dziala od 110 -240 V ...jezeli nie to prosze mnie poprawic :).... z gory dziekuje za odpowiedz

aha i jezeli uwarzacie ze ta kamera jest za dobra do domowego urzytku to chetnie prosilbym o nazwy troszke tanszych dzieki

i jeszcze jedno po podlaczeniu przez s-video do mojego telewizora bede mogl cos obejrzec ?? jezeli kamere bede mial w NTSC dzieki


wtorek, 30 sierpnia 2005, 13:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 24 grudnia 2004, 01:55
Posty: 233
Post 
Witam!
Kupuj kamere w NTSC... nie ma zadnych problemow, sam uzwyam Canona Optura 20 pracujacegow NTSC. Jesli ma to byc palone na DVD nie ma naprawde zadnych problemow :) A co do napiecia, do mojego Canona dolaczona jest ladowarka ktora pracuje z roznymi napieciami i wystraczylo tylko dokupic przejsciowke, albo dolaczyc zwykly kabel uzywany do zasilania np. mini wiezy :)

Pozdrawiam serdecznie!

_________________
Nie sugeruj się emblematem :)


wtorek, 30 sierpnia 2005, 16:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 30 sierpnia 2005, 13:41
Posty: 2
Post 
dzieki no to problem juz mam z glowy jeszcze tylko musze sie dowiedziec czy w panasonicach jest tak samo z napieciami :) pozdrawiam


wtorek, 30 sierpnia 2005, 20:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 24 grudnia 2004, 01:55
Posty: 233
Post 
Zapomnialem dodac... jesli chodzi o łacza analogowe to w przypadku podlaczania do np. telewizorka, tunera tv nie ma problemow przy odtwarzaniu, jednak takiego sygnalu nie zapiszesz na popularnym VHS, sprzet analogowy w Polsce radzi sobie z wyswietlaniem takiego obrazu w NTSC ale nie zapisuje go... ale z tego co wiem bedziesz to palil na DVD wiec looooss :D

_________________
Nie sugeruj się emblematem :)


środa, 31 sierpnia 2005, 09:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL