Teraz jest czwartek, 18 października 2018, 03:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Przegrać taśmę na PC 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 sierpnia 2006, 15:00
Posty: 4
Post Przegrać taśmę na PC
Witam, mam taki problem:

Musze przegrać taśmę analogową taką zwykłą z domowego video na PC.
Jakoże rozglądałem się z jakąś prostą kamerą, kolega doradził mi abym kupił sobie własnie kamerę cyfrową, ona ma mozliwość zgrania tasmy do siebie a z niej mozna na PC.

Może mi ktoś potwierdzić, ze tak jest bo wolałbym nie wydać kasy w błoto... podobno każda cyfrowa ma taką mozliwość, bo ja mam tylko 1400 zł na ten cel, a w media markt są teraz wyprzedaże to mnoze udałoby mi się...


sobota, 26 sierpnia 2006, 15:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2004, 16:01
Posty: 41
Post 
Dokładnie policz czy warto dla jednej kasety VHS kupować kamerę wartości co najmniej jeden tysiąc złotych.

[ Dodano: Sob Sie 26, 2006 4:41 pm ]
Niektóre kamery cyfrowe mają możliwość wprowadzenia sygnału audio/wideo ze złączy AV i S video. S/AV INPUT


sobota, 26 sierpnia 2006, 16:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 sierpnia 2006, 15:00
Posty: 4
Post 
No nie, no przecież będę miał kamerę cyfrową któą też mieć chciałem ;)

Ale to znaczy, że nie wszystkie kamery cyfrowe mają taką mozliwość, tylko trzeba się przy zakupie upewnić... tak bym tą odpowiedź zrozumiał.


sobota, 26 sierpnia 2006, 16:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 13 maja 2005, 10:49
Posty: 336
Lokalizacja: Kraków
Post 
Musisz pytać o kamerę z wejściem analogowym i wyjściem cyfrowym, ponieważ nie wszystkie kamery są w nie wyposażone.

Zamiast kamery możesz kupić np konwerter analogowo - cyfrowy.

_________________
NV-GS75; FS Amilo Pro V7010; UVS 8.0


sobota, 26 sierpnia 2006, 17:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 czerwca 2004, 12:59
Posty: 65
Lokalizacja: Opolskie
Post 
A tak dla pro formy te które już mają wejście analog,dzielą się na takie :na które możesz nagrać tylko na taśme i z taśmy dopiero dalej....I takie które działają jak konwerter sygnał przelatuje tylko przez kamerke.I taką Ci polecam.no ale za takie pieniądze hm... :cry:


sobota, 26 sierpnia 2006, 17:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 sierpnia 2006, 15:00
Posty: 4
Post 
ok dzięki serdeczne!


sobota, 26 sierpnia 2006, 17:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
witam
może to ci pomoże:http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php?t=17574
pozdrawiam


sobota, 26 sierpnia 2006, 22:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL