Teraz jest poniedziałek, 30 listopada 2020, 07:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Pytanie do specjalistów od Adobe Premiere Pro... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 10 listopada 2004, 12:30
Posty: 2
Post Pytanie do specjalistów od Adobe Premiere Pro...
Witam,
mam pytanie, w jaki sposób połączyć kilka sekwencji ,ze ścieżki video, w jedną w oknie Timeline , albo jak na te kilka sekwencji nałożyć jakiś filtr razem na wszystkie ? Próbuję, próbuję i jakoś nie mogę tego znaleźć.
:(


środa, 10 listopada 2004, 12:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 354
Post 
W skrócie: ułóż na ścieżce clipy w żądanej kolejności tak, aby koniec jednego stykał się z początkiem drugiego. Jeżeli nie zmieniałeś długości klipów nasuń każdy następny o odpowiednią wartość na poprzedni. Na miejsca tych łączeń włóż z okna transition dowolnie wybrane przejście, które możesz modyfikować w oknie control efect. Jeżeli chcesz nałożyć filtr zaznacz kliknięciem clip, na który chcesz nałożyć, otwórz zakładkę video efect i wybierz filtr, który Ci odpowiada. Przeciągnij go na clip i po robocie. Z każdym nastepnym to samo.
Pozdrawiam.


środa, 10 listopada 2004, 14:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
na wszystkie klipy jednocześnie nie założysz efektu, ale jest prosty sposób
ponieważ zazwyczaj wartość filtra ustawia się według potrzeb, to aby ta sama wartość była na wszystkich klipach wykonuje się następującą operację, nakładamy na pierwszy klip filtr ustalamy jego wartości, potem zaznaczamy klip robimy copy(ctrl-c) i wstawiamy na następne klipy poleceniem paste atrybutes i wybieramy filters, a następnie paste atrybutes again i na wszystkich klipach mamy zachowane wartości filtra.Pozdrowienia


środa, 10 listopada 2004, 16:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
A o zagnieżdżaniu sekwencji topanowie nie słyszeli :?:
Na dodatkowej sekwencji układasz wsazystkie klipy, które chcesz połączyć i następnie całą sekwencje kładziesz na timeline "właściwej" sekwencji. Zagnieżdżona sekwencja jest teraz traktowana jak pojedyńczy klip


środa, 10 listopada 2004, 17:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 14:50
Posty: 4
Lokalizacja: hajnówka
Post problem z obrazem
mam problem i potrzebuje pomocy, mianowicie w Adobe Premiere Pro 7 kiedy chce przejsc do obrobki filmu (dokladniej po prostu podłozyc sciezke dzwiękową pod obraz) film zaczyna się ciąc tzn dzwięk idzie elegancko ale obraz nie wiadomo jak, skacze, przeskakuje, szaleje potem kiedy to zapisze i odtworze w jakims playerze (bestplayer,windows media,itp) tez jest to samo.. czy ktos moze mi pomoc? w czym tkwi problem.. licze na waszą pomoc, dziękuje (moze to jakis głupi problem ale ja jestem początkujący i pierwszy raz mam stycznosc z tym programem)


czwartek, 11 listopada 2004, 15:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
tak tak Damianie masz rację to się nazywa chyba tworzenie subklipów całkiem o tym zapomniałem :oops: a co do skoków obrazu napisałem w innym poście.nara


poniedziałek, 15 listopada 2004, 00:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL