Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 14:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Adobe Premier Pro 1.5 (problem z Capturingiem)?? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2004, 13:47
Posty: 15
Lokalizacja: Skawina
Post Adobe Premier Pro 1.5 (problem z Capturingiem)??
Mam Premier'a 1.5, firewire firmy Pinnacle i kamere Sony VX2100. Kiedy juz mam podlaczony camcorder do kompa, na ekrania monitora do przechwytywania zamiast pisac mi "Stop" pisze: "Can't Activate recorder. Try Reseting Camera." - OK!!, wszystko w programie mam identycznie ustawione jak w Premierze 7.0 i w kamerze nic nie zmienialem apropo przechwytywania. Nie rozumiem dlaczego tak jest?? Czy ktos zdola mi wyjasnic?? Prosze o pomoc.

Pozdrawiam


piątek, 12 listopada 2004, 22:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
a czy masz oba premiery zainstalowane w kompie?
bo być może to jest przyczyną.


poniedziałek, 15 listopada 2004, 00:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post mam tak samo
ale na canonie mv750i


poniedziałek, 15 listopada 2004, 12:00
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2004, 13:47
Posty: 15
Lokalizacja: Skawina
Post 
Sprobuje wywalic Premiera 7.0, ale nie rozumiem czemu to koliduje w capturingu

Pozdro
Rafal


poniedziałek, 15 listopada 2004, 22:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
a jaki system czy XP? bo dla AP PRO to istotne a premiere powinien być
z zasady jeden w systemie, bo można napotkać różnego rodzaju problemy.


wtorek, 16 listopada 2004, 00:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2004, 13:47
Posty: 15
Lokalizacja: Skawina
Post 
Oczywisie ze XP Pro z SP1. Wywalilem wszystko i zainstalowalem od poczatku ale nic to nie zmienilo.Nie rozumiem dlaczego mi caly czas kaze jeszcze raz odpalac kamere, a nic to nie daje, ustawienia przelatuje z gory do dolu i wszystko jest oki. Nieczaje MAM VX 2100 i Firewire Pinnacle z jakiegos tam roku i przy ustawieniu kamkordera nie ma zadnej VX do wyboru, a jedyny podobny model to PD150, moze to ma jakis wplyw??Moze ten Premier jakos nie do konca wspolpracuje z ta karta??

Pozdro
Rafal


wtorek, 16 listopada 2004, 00:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
absolutnie nie trzeba wybierać rodzaju kamery, AP rozpoznaje każdą kamerę połączoną przez fire wire ja mam ustawione automatyczne odpalanie premiere jak tylko włączę kamerę, ale spróbuj jeszcze jednego,
zainstaluj jakiś inny program do przechwytywania i sprawdź połączenie
fire wire, jak działa no to problem z premierem. A spytam nieśmiało :oops: jakiego pochodzenia masz ten program?


środa, 17 listopada 2004, 19:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Szajbusie przykro mi ale Premiere Pro 1.5 nie pracuje z kartami Pinnacle. Sprawdz na stronie Adobe.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


środa, 17 listopada 2004, 20:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
fire wire to tylko kontroler nie obwarowany żadnymi dodatkowymi kodekami i niema znaczenia jakiej firmy chyba że to karta video to co innego to wtedy jasna sprawa bo AP nie pracuje z Pinaclem.


czwartek, 18 listopada 2004, 00:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 00:41
Posty: 3
Lokalizacja: z Gdańska
Post Współpraca karty z programem
henrico napisał(a):
fire wire to tylko kontroler nie obwarowany żadnymi dodatkowymi kodekami i niema znaczenia jakiej firmy chyba że to karta video to co innego to wtedy jasna sprawa bo AP nie pracuje z Pinaclem.


A to ciekawe, co piszesz. Osobiście używam od kilku lat karty pinacla, która doskonale sie sprawdza przy Adobe Premiere. Uzywam AP 6.5 i wszystko jest OK. Capture bez problemów.
Mam WIN XP pro i podłączeniu kamery, windows sam ją wykrywa
i pyta jakiego programu użyć do edycji. Wybieram z opcji A Premiere i już nie mam porblemu - capture'uje znakomicie.

pozdro
Aga Bond


piątek, 19 listopada 2004, 16:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam!
Miałem identyczny problem. Pojawił sie po zainstalowaniu SP2. mam karte HDP ADVPCI. We Wrocławiu powiedzieli mi, że SP2 czasem robi problemy z kontrolerami firewire. Nawet zrobiłem formata, wgrałem SP2 i to samo. Dopiero po powrocie do SP 1 problem znikł całkowicie. nie wiem do tej pory czy to wina SP2 czy HDP kryje swoja d....
Byc moze podobnie jest z Pinnacle.
Sam do tej pory nie rozgryzłem jeszcze tego problemu.
Pozdrawiam


piątek, 19 listopada 2004, 20:15
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 3 maja 2004, 22:42
Posty: 19
Lokalizacja: Londyn
Post 
Problem raczej leży w systemie... niż w premierze.
Na czystym systemie miałem Premiera i bez najmniejszego problemu zgrywałem przez niego filmiki.
Po jakimś czasie, podłączyłem ponownie kamerę i uzyskałem identyczny komunikat. Czyli musiałem namieszać coś w systemie.
Próbowałem odinstalowywać, przeinstalowywać AP i nic...
W końcu użyłem pierwszego lepszego softwaru do obsługi firewire i nim przerzucam film na kompa.

_________________
uczę się...


piątek, 19 listopada 2004, 22:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Przecież mówimy tu o AP PRO anie 6,5 sam miałem DV 500 i AP 6,0 i wiem że to współpracuje ale AP 1.5 niestety nie a szkoda.


piątek, 19 listopada 2004, 22:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
U mnie wystapił ten sam problem po zainstalowaniu SP2. Po powrocie do SP1 wszystko wróciło do normy. Cos w tym musi być


piątek, 19 listopada 2004, 22:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL