Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 13:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 AP 6.5 Problem z Przejściami ! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 6 grudnia 2004, 13:13
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post AP 6.5 Problem z Przejściami !
Witam. Mam problem z przejściami, chodzi o to ze mam 2 filmiki i chce uzyc przejscia. Wiem jak to sie robi ale mam taki problem ze nie moge najechac filmu na film i zrobic przejscia. Moge tylko zrobic przejscie z koncowym obrazem Video 1, a poczatkowym Video 2. Pokazane tutaj: http://www.jez.boo.pl/ap.jpg
1. Zrobiłem strzalki gdzie sie kacja konczy i zaczyna
2. Zaznaczylem w kołko gdzie przejscie przedluzylo akcje o ostatni i pierwszy screen filmow.

Czyli to wyglada tak: zaczyna sie przejscie i podaczas przejscia z filmu 1 pokazuje ostatni obraz, a z filmu 2giego pokazuje pierwszy obraz.

Chce zrobic by na przejsciu byly ruchome obrazy od poczatku do konca, a nie ostatni obraz filmu 1 i pierwszy obraz filmu 2...

Wczesniej moglem nalozyc 2 filmy na siebie i swobodnbie dodac przejscie a teraz nie moge...

Prosze o pomoc.... !!!!

_________________
to ja :)


poniedziałek, 6 grudnia 2004, 13:31
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 00:09
Posty: 109
Lokalizacja: Radom
Post 
Witam
O ile dobrze zrozumiałem to sądzę, że premiere dubluje ostatnie klatki pierwszego pliku i pierwsze klatki drugiego w miejscu przejścia. Spróbuj skrócić trochę pierwszy i drugi plik i dopiero wtedy nałożyć przejście. Wtedy premiere zrobi przejście z tych kawałków które obciąłeś i nie będzie musial ich dublować. Powinno pomóc.
Pozdrawiam, Grzesiek.


poniedziałek, 6 grudnia 2004, 13:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 6 grudnia 2004, 13:13
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Twoj sposob zadziałal dziekuję ci bardzo, ale jesli ktos ma inne pomysly albo konfiguracje timeline to prosze walic !

_________________
to ja :)


poniedziałek, 6 grudnia 2004, 14:01
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Na twoim screnie widać wyraźnie nieprawidłowe ustawienie okna timeline do funkcji jaką chcesz zrobić. Zarówna górna jak i dolna ścieżka video jest jedną i tą samą o nazwie video1, a powinna być górna video1a, dolna video1b. Tuż przy górnym napisie video1 po lewiej stronie jest maleńki przyskisk, który wyciśnij, następnie wybierz inne ustawienie naciskając na pierwszy lewy klawisz w dolnej lewiej części okna time line tuż za rozwijaną listą skali czasowej i wybierz właściwe środowisko pracy.
Pozdrawiam gorąco


wtorek, 7 grudnia 2004, 13:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
STOP !
Mam nadzieję, że zdążyłem z poprawnym wyjaśnieniem, poprzednie przyznaję bez bicia było niewłaściwe. Na 100% należy:

- w menu programu w Window w pozycji Workspace przełączyć:

Single - Track Editing na
A/B Editing

Pozdrawiam gorąco i przepraszam


wtorek, 7 grudnia 2004, 16:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 6 grudnia 2004, 13:13
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Montażysta Darek A. : dokladnie o to mi chodzilo dziekuje ci bardzo !!!


pozdro

_________________
to ja :)


wtorek, 7 grudnia 2004, 23:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL