Teraz jest sobota, 19 stycznia 2019, 18:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z Capture w Adobe Premiere 6.5 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 15 stycznia 2005, 22:15
Posty: 4
Post Problem z Capture w Adobe Premiere 6.5
Witam!

Mam problem ze zgywaniem filmu z kamerki DV.
Po uruchomieniu kamery przez AP obraz w komputerze po dwóch sekundach się zatrzymuje i stoi .
Po przeinstalowaniu systemu wszystko jest ok na jakiś czas i problem wraca. Może ma na to wpływ jakiś inny program który instaluje?

Marcin


sobota, 15 stycznia 2005, 23:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Może.
Np. program antywirusowy.

_________________
hi-rek


niedziela, 16 stycznia 2005, 12:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
W ogóle komp do edycji powinien służyć przede wszystkim do pracy. Żadnych smieci, żadnych programów w tle typu antywirusy i inne, żadnych wygaszaczy czy innych zarządzaczy energią ( nawet wstrzymywanie systemu po np. 10 godzinach powoduje skanowanie pracy dysku przez system) zwłaszcza w czasie capturowania czy eksportu. No i szybki dysk z DMA ( jak masz np. win 98, xp sam optymalizuje pracę dysku). Acha i na ten czas najlepiej odłączyć się od netu


poniedziałek, 17 stycznia 2005, 11:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 15 stycznia 2005, 22:15
Posty: 4
Post 
Na Adobe Premiere 6.0 pracowałem rok czasu bez żadnych problemów.
Dwa miesiace temu przesiadem sie na 6.5, po miesiacu pojawil sie problem ze zgrywaniem. Doszedłem do wniosku że to problem z płytą główną więc zmieniłem cały komp. na Pentium IV 3.0HT, płyta Asus, ram dual chanel, dyski SATA Raid ,Win XP Pro. Wszystko było ok 2tyg. i znowu to samo.
Zainstalowałem drugi oddzielny system, narazie wszysko ok, także narazie problem z głowy ale najbardziej mnie ciekawi co może byc problemem czy AP 6.5 czy np. niepewne SP2 w XP.

Pozdrawiam
Marcin


poniedziałek, 17 stycznia 2005, 20:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 15 stycznia 2005, 22:15
Posty: 4
Post Problem rozwiązany!
Okazało się, że przy instalacji jakiegoś programu instalował się jakiś inny kodek DV. Można to było sprawdzić importując film zgrany w DV oraz wchodząc w Project / settings viewer. W zakładce importowanego pliku dv nie było Compressora Microsoft DV(PAL) lecz inny. Po usunięciu kodeka z systemu wszystko wróciło do normy, w zakładce ponownie pojawił się Microsoft DV(PAL) i kłopoty ze zgywaniem się skończyły.


wtorek, 3 maja 2005, 20:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL