Teraz jest wtorek, 24 listopada 2020, 23:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 APPro 1.5 Obraz w obrazie Jak? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 lutego 2005, 15:32
Posty: 3
Lokalizacja: Rzeszów
Post APPro 1.5 Obraz w obrazie Jak?
Cześć mam takie pytanko jak zrobić w Adobe Premiere Pro 1.5 efekt obrazu w obrazie chodzi mi np o taką rzecz jak Leci sobie obraz ze ściezki Video 1 na pełnym ekranie i chce zeby powiedzmy w małym kwadraciku został równoczesnie wyświetlony obraz ze ścieżki Video 2 (coś jak podgląd innych kanałów w TV) ten kwadracik załóżmy ze stoi w miejscu nie musi sie jakoś ruszać na razie chodzi mi tylko o to jak poółączyć dwa dwie ściezki Video juednocześnie? Z góry dzięki za odpowiedź

_________________
Cichy

Athlon XP 2500@3200
1GB Ram PC-3200 400MHz
Creative 3D BLASTER FX5600 Ultra
2xWD 160 GB SATA
1xSG 120GB 7.200 (system)
Windows XP SP2
DVD-RW Pioneer 108


wtorek, 22 lutego 2005, 15:38
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 00:09
Posty: 109
Lokalizacja: Radom
Post 
Witam
Użyj polecenia motion. Tło ustaw na video 1 obraz, który ma być w obrazie na video 2, ustaw zoom wedlug potrzeb na -xx, a także wspólrzędne wedlug potrzeb. Możesz też stworzyć ruch za pomocą tego polecenia.
Pozdrawiam, Grzesiek.


wtorek, 22 lutego 2005, 18:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 00:09
Posty: 109
Lokalizacja: Radom
Post 
Jeszcze raz trochę dokladniej:
Polecenie MOTION znajduje się w oknie monitor w zakladce Effects Control. Należy rozwinąć zakladkę MOTION, tam są ustawienia POSITION i SCALE i kilka innych. Nie musisz wpisywać żadnych wartości, po prawej stronie będziesz widzial dokładnie to co robisz, możesz tam zlapać myszką za dany obraz, zmniejszyć go i ustawić w odpowiednim miejscu.
Pozdrawiam, Grzesiek.


wtorek, 22 lutego 2005, 20:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 lutego 2005, 15:32
Posty: 3
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
Dzięki wielkie za info :) Wszystko opisane tak jak trzeba

_________________
Cichy

Athlon XP 2500@3200
1GB Ram PC-3200 400MHz
Creative 3D BLASTER FX5600 Ultra
2xWD 160 GB SATA
1xSG 120GB 7.200 (system)
Windows XP SP2
DVD-RW Pioneer 108


niedziela, 6 marca 2005, 04:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Polecam również ksiąźkę,której reklama znajduję się tuż obok.
Naprawdę kopalnia wiedzy na temat Premiere,a wszystko poparte licznymi przykładami.
Pozdrawiam.


niedziela, 6 marca 2005, 08:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Lub HELP dostępny w programie

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


niedziela, 6 marca 2005, 10:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
TOKKSA napisał(a):
Lub HELP dostępny w programie
widze, że nie jestem tu jedynym, który czyta helpy


niedziela, 6 marca 2005, 11:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL