Teraz jest czwartek, 6 sierpnia 2020, 18:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Dźwięk 5.1 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Dźwięk 5.1
Witam,
Co muszę zrobić, żeby za pomocą programu PremierePro i Encore uzyskać dźwięk 5.1 na płytkach DVD. Czy może muszę mieć kartę muzyczną obsługującą ten format dźwięku?


czwartek, 10 lutego 2005, 21:41
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 12 lutego 2005, 15:30
Posty: 31
Post 
Wiesz, żeby zrobić coś to trzeba mieć czym. To tak jakbyś chciał zrobić dobry film przy pomocy kamery internetowej. Mam dwa komputery. Na jednym karta dźwiękowa nie obsługuje dźwięku 5.1 . Identycznie mam przy robieniu DVD. Nie mam ENCORE więc Ci zbyt wiele nie pomogę, ale na podstawie moich doświadczeń oraz wiedzy to musisz wymienić kartę.
Pozdrawiam.


poniedziałek, 14 lutego 2005, 00:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Jasne że można w premiere pro jedynie 3 razy a jeśli chcesz to musisz wykupić prawa czyli (code) za jedyne 300$. Przygotowaną ścieżkę eksportujesz do AC3 5.1 następnie importujesz do encora, wypalasz i już.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


poniedziałek, 14 marca 2005, 23:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 24 grudnia 2004, 01:55
Posty: 233
Post 
A czy czasami wczesniej tej sciezki dzwiekowej nie trzeba miksowac? Cos mi sie wydaje, ze dzwiek wielokanalowy wlasnie na tym polega, a nasze kamerki rejestruja dzwiek stereo, wiec abu uzyskac kolejne kaznaly i to z logicznym rozmieszceniem poszcegolnych dzwiekow trzeba wczesniej poddac dzwiek ospowiedniej edycji. Czy nie jest tak? Prosze o dopowiedz.
Pozdrawiam!!!

_________________
Nie sugeruj się emblematem :)


poniedziałek, 14 marca 2005, 23:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
No fakt jeżeli chcesz się bawić w super efekty specjalne jak w filmach z hollywod no to adobe to za mało ale jeśli chcesz np. w centralnych umieścić dźwięk główny oraz np. dialogi a w tylnych dać np. szum wiatru to daobe w zupełności wystarczy. Ale jak chcesz np. aby dźwięk z pocisku przeleciał np. z prawego tylnego do lewego przedniego głośnika no to w adobe może ci się to nie udać. Adobe to dobra rzecz do np. rozszerzenia dźwięku stereo 2.0 do dźwięku DD 5.1 super daje efekt oczywiście musisz odpowiednio dźwięk obrobić wcześniej. Różnica zauważalna nawet dla laika.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


Ostatnio edytowano piątek, 13 maja 2005, 09:14 przez TOKKSA, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 15 marca 2005, 00:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 27 lipca 2004, 14:02
Posty: 38
Lokalizacja: Śląskie
Post 
Bez karty dźwiękowej obsługującej 5.1 możesz przy pomocy programów ADOBE zrobić najwyżej DD 2.0. Znam niestety to z autopsji, ale i tak konwersja stereo do DD 2.0 daje efekt odczuwalny.


czwartek, 17 marca 2005, 19:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
jeszcze jak nie miałem karty SB obsługującej 5.1 robiłem przy pomocy AP dźwięk właśnie 5.1 :lol:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 17 marca 2005, 21:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
TOKKSA napisał(a):
Przygotowaną ścieżkę eksportujesz do AC3 5.1 następnie importujesz do encora, wypalasz i już.


eksportujesz do AC3 5.1 czy jest on w adobe 7


czwartek, 12 maja 2005, 23:21
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Ludki nie ma premiera 7 atomiast jest 6,5 PRO i PRO 1.5

Tak jest w AP pro bo o taki ci chodzi mówiąć o 7-ce, taka możliwość jest ale jak pisałem wyżej tylko na 3 eksporty. Jeśli chcesz ciągle eksportować to musisz wykupić prawa do DD 5.1 za 300$

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 13 maja 2005, 09:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post ac3 5.1
A czy przy pomocy drobnego "oszustwa" tzn reinstalacja adobe czy znow mozna 3 eksporty czy zapisuje gdzies w rejestrze i nie ma możliwości.
I czy wogóle z mp3 możliwe jest uzyskanie dzwieku 5.1

Z góry dzieki za pomoc


piątek, 13 maja 2005, 10:27
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 2 marca 2005, 15:07
Posty: 10
Lokalizacja: Warszawa
Post 
HEJ,
Aby stworzyć dźwięk 5.1 nie trzeba posiadać karty dźwiękowej obsługującej ten format. Choć pomoże to w odsłuchu skomponowanych ścieżek audio.
Jeśli wyeksportujesz ścieżki audio do formatu np. WAV, AIFF, (każda pojedyńcza ścieżka - kanał - musi być mono), to możesz użyć prostego narzędzia jakim jest SURRCODE firmy MINNETONKA. Posiada różne odmiany od D.D.2.0 do DTS. Obsługa jest prosta. Wskazujesz na który kanał podać jaką ścieżkę audio i zostaje już tylko kodowanie.
Naprawdę działa.
Pozdro


piątek, 13 maja 2005, 13:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tinos napisał(a):
SURRCODE firmy MINNETONKA.


Wypróbowałem na demo nie zły programik warto bedzie sprobować.


piątek, 13 maja 2005, 22:27
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Tak można eksportować do mono, ale po co utrudniać sobie życie? A co do oszustwa no cóż jest to już nie legalne!!!

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 13 maja 2005, 23:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jak uzyskac dzwiek 5.1
Mam jeszcze jedno pytanie .
Jakim programem można połaczyc kilka mp3 np(3 utwory) w jeden plik mp3. z dzieleniem nie ma problemu. Chodzi mi zeby zrobic cała scieżke dzwiekowa jako podkład do stworzenia dzwięku 5.1.
(w premiere pro jedynie 3 razy można wyeksportowac ) a wtedy powstanie jeden kawałek takze zostanie jeszcze dwie mozliwosci wyeksportowania na przyszłosc.


sobota, 14 maja 2005, 00:26
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 17 kwietnia 2005, 22:53
Posty: 4
Lokalizacja: tarnow
Post mikroofn sony ECM-CQP1
mam pytanie w zwiazku z dziwiekiem 5.1, czy ktos ma doswiadczenie z mikrofonem sony ECM-CQP1 .


sobota, 14 maja 2005, 16:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL