Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 10:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Brak plynnosci ruchu na T V 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 23 maja 2005, 16:16
Posty: 14
Post Brak plynnosci ruchu na T V
Witam.Od dluzszego czasu nie moge sie uporac z nastepujacym problemem, moze ktos mi pomoze...???
. Po wypaleniu na DVD i odtwarzaniu na stacjonarnym DVD (bo taka jest docelowa forma ogladania moich movie) widac ze obraz jest nieplynny, przy dynamicznych scenach widac skoki z jednej klatki do drugiej-ewidentnie brak przeplotu. Edycji dokonuje w AP 6.5, a moje filmy nagrywam kamera Sony TRV 25, do wypalania uzywam Ulead DVD movie factory lub NeroVision Express 6,
Probowalem roznych ustawien capture,project i export (lower-upper field first, w field options takze propowalem ustawiac interlace consecuitive frames i ciagle to samo, ponadto upewnilem sie takze ze funkcje usuniecia przeplotu mam wylaczona (deinterlace-off).
Dla experymentu-w programach do wypalania - nagralem material wprost z kamery na DVD, z pominieciem edycji w AP i nagralo sie super-obraz jest plynny w kazdym momencie, [/b]
Probowalem tez edytowac material w innych prostych programach i po wypaleniu i odtwarzaniu na Stacjonarnym DVD obraz jest nieplynny.
Poradzcie prosze, gdzie jeszcze moze tkwic blad,
Dzieki z gory pozdrawiam!


sobota, 28 maja 2005, 14:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
chyba już o tym pisałeś
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=12697&highlight=


pozdro
michu


sobota, 28 maja 2005, 21:54
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 23 maja 2005, 16:16
Posty: 14
Post 
To co ze pisalem, skoro dalej mam to samo
Dzieki za wskazowki, ale niestety to nie to...
Tym razem pytanie kieruje do ludzi ktorzy znaja AP a Ty przeciez nie znasz tego programu...


wtorek, 31 maja 2005, 15:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 15 kwietnia 2005, 18:40
Posty: 23
Post 
A czy eksportujesz z Adobe jako AVI czy MPG? Bo nie ma tu za duzo konkretow, ale skoro z kasety jest czysty obraz a po przejsciu przez AP sie trzesie, to moze gdzies w pewnym momencie po raz drugi go kompresisz do MPGa i to stad te przeskoki. Jeseli eksportujesz z AP jako MPG to to moze byc przyczyna, jezeli jako AVI DV to Ci niestety nie pomoge :D pozdr


środa, 1 czerwca 2005, 17:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 23 kwietnia 2006, 00:59
Posty: 16
Post 
Mam chyba ten sam problem w kompie jest ok obraz lecz gdy wypale na encore i postać się rusza zaczynaja pojawiać się paski na postaci, może już wiesz jak to skorygować?


niedziela, 23 kwietnia 2006, 20:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL