Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 10:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 PROBLEM! Premier 6.0 - przejscia i eksport na VHS 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 3 listopada 2004, 21:04
Posty: 21
Post PROBLEM! Premier 6.0 - przejscia i eksport na VHS
Mam powazny problem z premierem. Jesli byl podobny temat to przepraszam ze zawracam glowe tym tematem i prosze o odeslanie mnie do podobnego topicu. Problem polega na tym ze: robie sobie film, przejscia itp wszystko ladnie, ale gdy puszcze juz projekt po przerobce przed przejsciem albo za nim film przeskakuje na inny klip( wyglada to tak: leci film zbliza sie przejscie i nagle na ulamek sek pojawia sie kawalek klipu z pod przejscia; mija przejscie i znow na ulamek sek pojawia sie migawka z tego co bylo wczesniej przed przejsciem)
Drugi problem to puszczam projekt na kasete vhs, wszystko ladnie podlaczam i nagle po zazwyczaj 1 przejscu pojawia sie stop klatka na TV a na kompie film dalej leci tylko caly czas z tym problem co go wyzej opisalem, bardzo prosze o pomoc, naprawde czas mnie nagli, caly czas grzebie w opcjach i nic nie moge z tym zrobic, dlatego ostatecznoscia jest napisanie tego postu. Jezeli ktos cos wie na ten temat to bardzo prosilbym o jakies nawet najmniejsze wskazówki.


piątek, 12 sierpnia 2005, 17:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
A moze nie masz przerenderowanych przejsc ??

_________________
__STEL_MOTION__


piątek, 12 sierpnia 2005, 18:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 3 listopada 2004, 21:04
Posty: 21
Post 
wlasnie oto chodzi ze wszystko jest przerenderowane, rozne efekty nalozone na klipy chodza ladnie ale przed i po przejsciach cos sie dzieje i nie wiem jak sie tego pozbyc ??


piątek, 12 sierpnia 2005, 19:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Zrob maly eksperyment.
Juz nie pamietam bo nie uzywam od dawana premiera, ale wiem ze Premier jak i wiekszosc programow do edycji trzyma w jakims katalogu pliki przerenderowane. Znajdz te przejscie wloz na timeline pomiedzy plikami i pusc PLAY i zobacz czy bedzie sie haczyc, jesli tak to wina mozna obarczyc dysk lub partycje na ktorej jest material ale nie mowione.

_________________
__STEL_MOTION__


piątek, 12 sierpnia 2005, 19:05
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
Spróbuj wyexportować część projektu do pliku i wtedy sprawdź czy przejścia są ok.


piątek, 12 sierpnia 2005, 23:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1656
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
I napisz na jakiej konfiguracji kompa pracujesz ?


wtorek, 16 sierpnia 2005, 08:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 27 maja 2005, 22:32
Posty: 10
Post 
Sprawdz gdzie znajduje się katalog z plikami zrenderowanymi.Powinien być na tym samej partycji co reszta filmu. Jeżeli używasz podkładów muzycznych i zdjęć to też powinny być na tej samej partycji co film.Poza tym przy eksporcie filmu wyłącz podgląd na monitorze komputera.


wtorek, 16 sierpnia 2005, 11:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 3 listopada 2004, 21:04
Posty: 21
Post 
W sobote o 2 w nocy wpadlem na pomysl by ponakladac rozne efekty na kazdy klip po kolei. Mianowicie czolowka i mix koncowy chodzil mi ladnie bo nad klipami jak wiecie byl czerwony pasek ( po przerobce zielony) i to wlasnie ladnie chodzilo nic sie nie cielo, wiec to samo zrobilem z reszta filmu nalozylem efekty ( balans koloru ale nic nie zmienialem) premier musial wsio przerenderowac i w koncu sie udalo :) Wszystkim dziekuje za udzielona pomoc ktora w jakims stopniu mi na pewno pomogla dzieki for everyone :)


wtorek, 16 sierpnia 2005, 20:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 11 września 2004, 07:39
Posty: 13
Post 
A wystarczyło tylko zmienić "kierunek" przejścia, to znaczy:W oknie timeline na ikonach przejść jest taka strzałka, trzeba na ną kliknąć i już po problemie.Oczywiście podziałka czasu musi się zawierać około 1s. :D


czwartek, 29 grudnia 2005, 09:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL