Teraz jest wtorek, 7 lipca 2020, 21:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 AP PRO i Canopus Procoder 2 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 8 października 2004, 07:18
Posty: 98
Post AP PRO i Canopus Procoder 2
Witam,

Używam tego kodeka razem z AP Pro do kompresji nagrań z wesel. Mam takei problemy i spostrzeżenia:
1. Otóż, jak zmontuje film, który ma bez kilku sekund 180 minut i używając Export Wizard, zaznaczając, że chce film o max długości 90 min procoder owszem dzieli mi nagranie na dwa pliki ale pierwszy ma ok 93 min a drugi ok 87 min. Natomiast jak zrobię film o długości nieco powyżej 180 min to procoder pomimo zaznaczenia tak jak poprzednio, dzieli nagranie na chyba 3 części po 60 min. Tego dokładnie nie wiem bo zabrakło mi miejsca na dysku i nie udało się skończyć kompresji.
2. Jak ustawić parametry kompresji aby nawet pomimo długości filmu ponad 180 minut został on podzielony na dwa pliki o max wielkości 4,7GB - powiedzmy 50MB na menu?
3. Dlaczego nie mogę ustawić dwuprzebiegowej kompresji przy pliku wynikowym w postaci *.m2p? Możliwa jest tyko kompresja 1przebiegowa CBR

Czekam na wasze spostrzeżenia i sugestie
Tomek


piątek, 19 sierpnia 2005, 07:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 13 października 2004, 21:43
Posty: 128
Lokalizacja: Silesia
Post 
Również używam tych dwu programów. Jak chciałem eksportować film z poziomu Premiere Pro 1.5 za pomocą Export Wizard, to po 7 godiznach renderowania wyskakiwał mi jakiś błąd (miałem 70 GB wolnego na dysku). Ja eksportuje do AVIka, i potem ProCoderkiem dalej... 8)

_________________
- Od kiedy my jesteśmy na "ty"?
- No ty pierweszy zacząłeś...!


piątek, 19 sierpnia 2005, 10:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Do programu ProCoder v.2.0 firma Canopus wydała update:
ProCoder 2 (v2.04.02 Windows XP/2K). "waga" - 42.6 MB
Po wgraniu tego upddate'u, program przelicza do MPEG2 troszkę szybciej. Uwzględniono też procesory Pentium D (dwurdzeniowe)
Update jest do "zassania" ze strony supportu technicznego Canopusa.
Pozdrówka.


piątek, 19 sierpnia 2005, 11:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 8 października 2004, 07:18
Posty: 98
Post 
A jak pobrać to uaktualnienie?


piątek, 19 sierpnia 2005, 21:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post 
rejstrujesz sie na stronie canopusa i pobierasz co cie interesuje :)
No, chyba, że masz pirata :oops:
Wtedy nic z tego !


sobota, 20 sierpnia 2005, 09:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL