Teraz jest piątek, 4 grudnia 2020, 00:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Problem AP Pro 1.5 błąd przy otwieraniu pliku 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 8 października 2004, 07:18
Posty: 98
Post Problem AP Pro 1.5 błąd przy otwieraniu pliku
Witam,

Mam wielki problem bo nie wiem co się stało. Obrabialem wesele, zapisałem na koniec projekt (bez eksportu do mpg) bo to chciałem zrobić dzisiaj rano. Właczam kompa i premier otwieram ten plik a tu taki komunikat: "Adobe Premiere Pro has encounted an error" wciskam Continue i otrzymuję: "Sorry serious error has ocurred that requires Adobe Premier Pro to shut down. It will attent to save your current project."

Stworzyłem nowy projekt (nowy plik) aby zobaczyć czy premier się w ogóle otwiera i otwiera się OK. Czyli błąd jest prawdopodobnie w pliku.

Co to może być? Czy jest jakaś szansa na odzyskanie bo jak nie to czeka mnie kilka dobrych godzin pracy:( A wszystko było już gotowe

Pozdrawiam
Tomek


wtorek, 18 października 2005, 10:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Jest duża szansa, że da się uratowac ten projekt. Sam mam ten problem od jakiegoś czasu. Musisz otworzyć ten projekt za pomoca innego Premiere Pro tj. zainstalowanego na innej partycji, innym komputerze etc. Po otwraciu może pojawić się okno z błędem dot. brakujących czcionek, pluginów oraz kolejne okno z prośbą o wskazanie plików źródłowych i zrenderowanych fragmentów filmu. Dajemy skip all i wciskamy ctrl+alt+s (save a copy). Tak zapisany projekt otwieramy za pomocą "właściwego" AP. Wcześniej można jeszcze opróżnić katalog, gdzie AP trzyma przerenderowane fragmenty, gdyż nie będą one po tej operacji widziane.
Napisz coś o tym projekcie, tzn. ile było zaimportownego materiału, jak skomplikowany był projekt, czy było dużo zagnieżdżonych sekwencji etc. Szukam przyczyny występowania tego błędu i mam już pewną teorię.


wtorek, 18 października 2005, 10:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 8 października 2004, 07:18
Posty: 98
Post 
Witam,

Dzięki za odpowiedź. Projekt można powiedzieć był standardowy tzn. czołówka z animacjami quicktime, teksty, przejścia, zdjęcia z młodymi, jedna, czasami dwie ścieżki wideo i jedna audio. Jedyne co robiłem na koniec to zacząłem rendering przy użyciu procodera 2, ustawiłem wszystko aby mieć gotowe na rano i anulowałem rendering, tzn. anulowałem wizarda, rendering się nie zaczął. Robiłem tak nie pierwszy raz i poprzednimi razy było OK.

Pozdrawiam i czekam na wszelkie sugestie.
w razie czego mój gg: 4686928


wtorek, 18 października 2005, 11:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 8 października 2004, 07:18
Posty: 98
Post 
aha materiał 3 godz 30 minut około 150 klipów


wtorek, 18 października 2005, 11:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
A ile miałeś sekwencji w projekcie? U mnie problemy zaczęły się, gdy zacząłem robić wszystko na zagnieżdżonych sekwencjach. Wcześniej miałem w projekcie 3-4 sekwencje, teraz ok. 20


wtorek, 18 października 2005, 11:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 8 października 2004, 07:18
Posty: 98
Post 
jeśli chodzi o sekwencje - jedna podstawowa i druga z zakończeniem. Ponieważ nie mam dużego doświadczenia z AP, w drugiej sekecji przygotowuje zakończenie, kopiując fragmenty z pierwszej a później całość zakończenia kopiuję do pierwszej. A tak przy okazji mam pytanie, czy jest możliwość zaznaczenia kilku klipów i ustawienie dla nich takiej samej prędkości odtwarzania np. 50%?


wtorek, 18 października 2005, 12:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
tpiaskowski napisał(a):
A tak przy okazji mam pytanie, czy jest możliwość zaznaczenia kilku klipów i ustawienie dla nich takiej samej prędkości odtwarzania np. 50%?
Tylko porzez zagnieżdżanie sekwencji, tj. w jednej sekwencji umieszczassz wszystkie klipy, następnie tą sekwencję umieszczasz w innej i zmieniasz prędkość.


wtorek, 18 października 2005, 12:31
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 8 października 2004, 07:18
Posty: 98
Post 
Niestety nie udało się odzyskać pliku, zrobiłem wszystko od nowa:(


środa, 19 października 2005, 11:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL