Teraz jest sobota, 19 stycznia 2019, 08:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 pośredni export z APpro 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post pośredni export z APpro
ja się zastanawiałem czemu nikt nie odpowiada a tu jakiś SK...SYN się podemnie podszył i zmienił posta.
Mój problem jest z exportem z APpro. otóż wymyśliłem se że po co tracić miejsce na dysku (skoro czasem chcę docelowo wylecieć w DIV-xie) a skoro nie zaleca się bezpośredniego exportu z timeline to może zrobić kilka przebiegów w innym programie. I tak ściągnąłem se dwa pluginy do AP: IM-Avisynth.prm którym mogę se wciągnąć do Ap jakiś .avs (np. z datą :) ) i CM-Avisynth.prm do "niby " eksportu. Jednak tu pojawia się problem gdyż wedle ideału powinno być że tworzę .avs z komendą IPCSource("nazwa_filmu.avi") i wciągam to np.do VD, jednak wywala mi : "Avisynth open failure:Unable to connect to server". Macie jakiś pomysł? a może robicie to w inny sposób?
Pozdrawiam i mam nadzieję że tym razem post wejdzie na grupę w nie zmienionej formie.
Michał.


środa, 19 października 2005, 23:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post 
może teraz ktoś pomoże?


środa, 16 listopada 2005, 22:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
o ile dobrze rozumiem angielski to on chcesz sie z jakms serverem połączyć - jesteś podpiety do internetu ? firewall wyłączony ?

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


środa, 16 listopada 2005, 22:32
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post 
no bajer polega na tym że APpro ma robić za serwer. I w taki to sposób potrzebuję klienta aby odebrać te dane. Napisane jest http://neuron2.net/www.math.berkeley.edu/benrg/avisynth-apps.html że każdy program obsługujący .avs może odebrac te dane przez komendę IPCserver ale Dupa.. :(
Michał


środa, 16 listopada 2005, 22:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 10:41
Posty: 53
Lokalizacja: czestochowa
Post 
http://members.lycos.co.uk/cactoospolska/video/premiereasserver/premiereasserver.htm

bez stresow, bez problemow, bez potrzeby posiadania dodatkowych giga na hdd na "nowy" avik... (omowione na przykladzie tmpegenc'a)

_________________
Sony DCR-TRV 250E


środa, 16 listopada 2005, 23:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
no tak ... jak zwykle inteligentne komunikaty ze stajni Adobe - nie chciało im się pewnie "frame" dopisać do szablonu ;> Ta sama bolączka jak w przypadku Microsoftu ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


czwartek, 17 listopada 2005, 14:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post 
cactoos_dahoo napisał(a):
bez stresow, bez problemow, bez potrzeby posiadania dodatkowych giga na hdd na "nowy" avik... (omowione na przykladzie tmpegenc'a)

dzięki wielkie, działa rzeczywiście. Nie znalazłem jeszcze programu z którym by nie współpracował.
jeszcze raz dzięki
Michał.


poniedziałek, 5 grudnia 2005, 21:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL