Teraz jest środa, 23 stycznia 2019, 09:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z Importowaniem :/ 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 7 stycznia 2005, 12:41
Posty: 4
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post Problem z Importowaniem :/
Witam.

A mianowicie wczoraj na imprezie ponagrywalem krotkie filmiki aparatem cyfrowym w rozdzielczosci 320x240 i 30fps. I chce z tych filmikow cos zlozyc ale nie moge ich zaimportowac do AP. Importujac wyskauje blad.
Nie mozna otworzyc pliku. Nieobslugiwany format kompresji pliku. Kto mi pomoze i powie w czym rzecz.


niedziela, 1 stycznia 2006, 19:50
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39
Posty: 122
Lokalizacja: Kraków
Post 
Po pierwsze kolego należy podać model aparatu, którym robiłeś owe filmiki i jeżeli znasz rozszerzenie tych plików. Z tego co piszesz to sobie sam odpowiedziałeś na pytanie.. to znaczy nagrywasz w formacie nie obsługiwanym przez AP, jeżeli to jakiś "bardziej przystępny" format to powinno dać się albo zamienić softem do aparatu na plik, który obsługuje AP lub poszukać ewentualnie wtyczki takiej (ale ta opcja raczej wątpliwa).

Pozdrawiam i powodzenia
ROBSON


niedziela, 1 stycznia 2006, 22:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 7 stycznia 2005, 12:41
Posty: 4
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Aparacik Practica 5203. Filmiki w rozdzielczosci 320x240 i 30 fps. Rozszerzenie plikow to AVI. A kompresowane sa w mpeg-4 Xvid.


niedziela, 1 stycznia 2006, 22:54
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 6 lipca 2005, 21:04
Posty: 76
Lokalizacja: Oleśnica
Post 
sprobuj zmienic rozszerzenie z *avi na *mpg ...pomaga


niedziela, 1 stycznia 2006, 22:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 7 stycznia 2005, 12:41
Posty: 4
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Tak to pomoglo zmiana rozszezenia z AVI na mpg udalo mi sie importowac plik do Adobe ale chcac go wrzucic do timeline program odrazu sie zawiesza i nawet nie moge go obejrzec jako podglad plik w AP tez sie zawiesza, przeinstalowanie programu tez nic nie dalo. Nie jestem pewien ale slyszalem cos o zapisie strumieniowym moze to byc przyczyna co ?


poniedziałek, 2 stycznia 2006, 11:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL