Teraz jest niedziela, 20 stycznia 2019, 21:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z rozdielczoscią wstawianych zdjęć do Premiere 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 14 grudnia 2004, 10:46
Posty: 10
Post Problem z rozdielczoscią wstawianych zdjęć do Premiere
Chciałem sie dowiedzieć czy można ominąć problem ze zbyt dużą rozdielczoscią zdjęć wstawianych do projektu. Objawia się to tym że po imporcie zdjęć z aparatu cyfrowego jest wyświetlana tylko część zdjęcia. Poradziłem sobie w ten sposób - pierw pozmieniałem rozdzielczość zdjęć do 720x540 i dopiero je importowałem. Zdjęcia są wtedy wyświetlane w całości.
Próbowałem zrobić to w Premiere i nie wiem jak. Napewno w takim programie jest opcja automatycznej zmiany rozdielczości wstawianych zdjęć. Pomóżcie.


sobota, 7 stycznia 2006, 17:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
jest jeszcze opcja w premierku w Effect Control/motion/Scale

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


sobota, 7 stycznia 2006, 17:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 14 grudnia 2004, 10:46
Posty: 10
Post 
dzięki, o to mi chodziło


niedziela, 8 stycznia 2006, 17:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 14 grudnia 2004, 10:46
Posty: 10
Post 
Po zapoznaniu się z tą funkcją natrafiłem na kolejny problem. Działa świetnie dla jednego klipu (zdjęcia) ale po zaznaczeniu kilku naraz przestaje być aktywna. Dla około 150 zdjęć wstawianych do projektu perspektywa poprawiania każdego z osobna wydaje się mało zachęcająca. Dlatego może jest jeszcze inny sposób ?


niedziela, 8 stycznia 2006, 18:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Witam
Jeżeli importowane zdjęcia mają taką samą rozdzielczość (wielkość) to można skorzystać (AP Pro1.5) z zagnieżdżenia sekwencji.


niedziela, 8 stycznia 2006, 18:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL