Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 02:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Import z AVI 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Import z AVI
W pierwszej kolejnosci jako ze jestem nowy na forum witam wszystkich :D!!

Mam problem...
Kiedy probuje importowac plik avi wyswietla sie taki komunikat:
Cytuj:
Unsupported compression in file.

Jest jakis plug-in do ap azebym mogl takowe filmiki importowac, czy musze poszukac jakiegos konwertera... Jesli tak to jaki polecacie i w jakim formacie powinien byc plik...
Z gory dziek :)


wtorek, 24 stycznia 2006, 16:28
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 24 stycznia 2006, 17:22
Posty: 118
Lokalizacja: Szczecin City
Post 
Cóż, spróbuj w jakimś innym programie (np. Ulead Video Studio czy Canopus ProCoder) przerobić ten avi na edycyjny DV AVI i wrzućić wtedy do Adobe Premiere.


wtorek, 24 stycznia 2006, 21:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
witam
po objawach, które tu wymieniłeś sądzę, że nie masz dobrych kodeków
poszukaj najnowszych (myślę, że najlepiej jakiegoś kodek-packa np.klmcodek136), powinno pomóc
pozdrawiam


wtorek, 24 stycznia 2006, 22:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
W sumie to jestem w tym kompletnie zielony...
Nie mam pojecia o jakie kodeki chodzi, ani tym bardziej gdzie ich szukac...
Licze na jakas porade dla totalnego nooba .. :/
Najlepiej jakis link i krotki poradniczek jak zainstalowac..
bylbym bardzo wdzieczny..
Pozdrawiam


środa, 25 stycznia 2006, 22:04
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 6 listopada 2005, 13:38
Posty: 2
Post 
Adobe premiere Pro czy też te starsze wersje mogą nie importować wszystkich plików avi. Jak już wcześniej wspomniano problem może leżeć w braku odpowiednich kodeków lecz nie musi. Zależy to od tego jak jest skompresowany ten plik tj. czy to jest DivX czy XviD, bo z XviDami może mieć poważne problemy, ale napewno radzi sobie z avikami skompresowanymi kodekami LIGOS INDEO.


środa, 25 stycznia 2006, 22:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
witam
najszybciej otwórz Google i zapodaj hasło: kodek klmcodec136 po wskazaniu przez google, wybierz ten który oferuje ten kodek, skopiuj na swój komputer i potem zainstaluj, zrób reset PC i masz kodeki w systemie zainstalowane gdyby były problemy to pisz lub nr gg 8906221
pozdrawiam


czwartek, 26 stycznia 2006, 01:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL