Teraz jest piątek, 3 lipca 2020, 11:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 AP- czas rzeczywisty 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 27 stycznia 2006, 17:27
Posty: 8
Post AP- czas rzeczywisty
Witam Szanownych.
To moje pierwsze pojawienie się na Forum. Postaram sie z całą pokorą nowicjusza przyjmować wskazówki bieglejszych i nie prznudzać.
Pytanie: Jakie trzeba spełnić warunki aby w AP pro. pracować w czasie rzeczwistym porównywalnym np. z Ediusem 3?


piątek, 27 stycznia 2006, 20:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
witam
AP1.5 jest programem do nieliniowej obróbki mater.video pracującym w czasie rzeczywistym, nie wiem o jakie warunki ci chodzi?
pozdrawiam


piątek, 27 stycznia 2006, 20:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
robus2000 napisał(a):
witam
AP1.5 jest programem do nieliniowej obróbki mater.video pracującym w czasie rzeczywistym, nie wiem o jakie warunki ci chodzi?
pozdrawiam

Tak, ale to tylko teoria, a rzeczywistość bywa mniej różowa.
Spróbuj na klip nałożyć dowolny efekt z pakietu BorisFX8 :wink:


piątek, 27 stycznia 2006, 20:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 27 stycznia 2006, 17:27
Posty: 8
Post 
Czas rzeczywisty w AP jest zowołaniem marketingowym i sprawdza się tylko przy "czystym " materiale, jakiekolwiek efekty i przejścia powodują edycję w zmniejszonej rozdzielczości. Mowię tu o komputerze z procesorem ok 3Ghz.tylko z Fire Wire.

pozdrawiam

jac.


sobota, 28 stycznia 2006, 19:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
dzik napisał(a):
Czas rzeczywisty w AP jest zowołaniem marketingowym i sprawdza się tylko przy "czystym " materiale, jakiekolwiek efekty i przejścia powodują edycję w zmniejszonej rozdzielczości.
Bo masz opcje wyświetlania ustawione na automatic, wtedy tak sie dzieje.


sobota, 28 stycznia 2006, 21:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 27 stycznia 2006, 17:27
Posty: 8
Post 
Cześć Damian i dzieki . Nie było mnie pare dni więc dopiero teraz odpowiadam. Masz oczywiście racje przy :hight" rozdzielczość jest OK. Ale są kłopoty z płynnością {nie zbyt często ale cześciej niż w Ediusie}.Zwróciłem się z powyższy pytaniem sądzac, że zasypie mnie lawina rad o zainstalowanie jakiś kart edycyjnych .Tak się nie stalo widocznie tak musi byc.
Przy okazji pytanie czy celowe jest użyć filrta de interlence do klipu ,któty ma mniejszym obrzzom w w wiekszym, bowiem mam niewielkie migotanie na jasnych krawędziech? {A w ogóle to gdzie jest filtr de -interlance w AP pro?}

POzdrawiam jac


piątek, 3 lutego 2006, 13:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL