Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 14:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Doinstalowanie efektów do Premiere Pro 1.5 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 3 czerwca 2004, 11:43
Posty: 18
Post Doinstalowanie efektów do Premiere Pro 1.5
Witam!

Mam taki problem od niedawna przesiadłem sie z Adobe Premiere 7.0 na Adobe Premiere Pro 1.5 ale mam w tej nowszej wersji problem z doinstalowaniem efektów "Adorage, Canopus Video FX" w poprzedniej wersji wyskakiwała mi opcja instalacji jak plugin do tego programu a teraz nie. Jak mam to zainstalować aby widział mi to program.

Z góry dziękuje


środa, 1 lutego 2006, 21:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Chyba tak to się robi Po zainstalowaniu VideoFX musisz wyszukać plik tzw. plugin PrmVIDEOFX a następnie wkleić go do .....\Adobe\Premiere Pro 1.5\Plug-ins\en_US Powinno działć

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


środa, 1 lutego 2006, 22:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 3 czerwca 2004, 11:43
Posty: 18
Post 
Widze ze nikt mi tutaj nie potrafi pomóc :(


środa, 8 lutego 2006, 23:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post 
Kisiel_20 napisał(a):
Widze ze nikt mi tutaj nie potrafi pomóc :(

podaj nr gg lub skypa to ci pomogę mój nr gg 6545175


sobota, 25 lutego 2006, 09:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Witam.
Gdyby kolega Kisiel_20 zaglądał do folderu wiadomości prywatnych problem już dawno byłby rozwiązany. :twisted:


sobota, 25 lutego 2006, 17:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Witam
Ja również mam problem z Adorage i Film FX. Jakby ktoś mógłby mi podsunąć jak to załatwić będę dozgonnie wdzięczny.

Pozdrawiam


sobota, 25 lutego 2006, 21:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
No panowie nauczcie sie czytac forum. Były juz podobne tematy poruszane m.in. z Hollywood FX pod AP 1.5.
Ale ok. Nie masz czasu poszukac więc ci napiszę: :D

Musisz skopiować pluginy z katalogu danego programu który zainstalowałeś np. Adorage (plugin z rozszerzeniem prm) do odpowiedniego katalogu Premiere (pan Tokksa podał dokładna ścieżkę). Po uruchomieniu AP plugin bedzie widoczny.
Analogicznie robisz z innymi pluginami z wyjątkiem Hollywood FX gdzie musisz jeszcze przed skopiowaniem zmienic rozszerzenia z .hfx na .prm

Powodzenia i naucz sie korzystac z opcji SZUKAJ


niedziela, 26 lutego 2006, 01:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
mmstudio napisał(a):
No panowie nauczcie sie czytac forum. Były juz podobne tematy poruszane m.in. z Hollywood FX pod AP 1.5.
Ale ok. Nie masz czasu poszukac więc ci napiszę: :D

Musisz skopiować pluginy z katalogu danego programu który zainstalowałeś np. Adorage (plugin z rozszerzeniem prm) do odpowiedniego katalogu Premiere (pan Tokksa podał dokładna ścieżkę). Po uruchomieniu AP plugin bedzie widoczny.
Analogicznie robisz z innymi pluginami z wyjątkiem Hollywood FX gdzie musisz jeszcze przed skopiowaniem zmienic rozszerzenia z .hfx na .prm

Powodzenia i naucz sie korzystac z opcji SZUKAJ


Tyle to wiem, ale dzięki za fatygę. Problem polega na tym że wtyczki FILM FX i AGED FILM czyli stary film nie chodzą. Jeden zwiesza Premiera a drugi nie chce się nałożyć na efekt. Może źle sformułowałem pytanie ale o to mi chodzi.

Pozdrówka


niedziela, 26 lutego 2006, 10:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Dredas napisał(a):
Problem polega na tym że wtyczki FILM FX i AGED FILM czyli stary film nie chodzą.

Pozdrówka

Zgadza się.
Mi Aged film tez nie chodził pod AP 1.5 ale bez problemu chodzi Cinelook i FilmDamage którymi osiągniesz jeszcze lepszy efekt niż Aged Film. Poza tym pisałeś o Adorage a on chodzi.

Pzdr


niedziela, 26 lutego 2006, 11:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
mmstudio napisał(a):
Dredas napisał(a):
Problem polega na tym że wtyczki FILM FX i AGED FILM czyli stary film nie chodzą.

Pozdrówka

Zgadza się.
Mi Aged film tez nie chodził pod AP 1.5 ale bez problemu chodzi Cinelook i FilmDamage którymi osiągniesz jeszcze lepszy efekt niż Aged Film. Poza tym pisałeś o Adorage a on chodzi.

Pzdr


Przejęzyczyłem się. :D
Dzięki wielkie za podpowiedź, spróbuje z tymi wtykami.

Pozdrawiam


niedziela, 26 lutego 2006, 11:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL