Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 22:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Problem z różnymi efektami 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 25 kwietnia 2006, 22:38
Posty: 9
Lokalizacja: Poznań
Post Problem z różnymi efektami
Witam, niestety mam kolejny problem dotyczący AP chodzi o różnego rodzaju przejścia miedzy clipami. Gdy dochodzi do momęty przejścia film zatrzymuje się a po chwili rusza dalej nie pokazując efektu. Czy to wina mojego sprzetu?? A mam 1800+, 512 RAM DRR, Radeon 9000SE. Bardzo to utrudnia pracę, proszę o pomoc z góry dziękuje.


sobota, 29 kwietnia 2006, 13:02
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 14:58
Posty: 98
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Rendowałeś (przeliczałeś) już materiał??

_________________
Pozdrawiam
Witek Knapik


sobota, 29 kwietnia 2006, 13:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 25 kwietnia 2006, 22:38
Posty: 9
Lokalizacja: Poznań
Post 
knapik napisał(a):
Rendowałeś (przeliczałeś) już materiał??

Nie wiem dokładnie o co chodzi :P jeśli chodzi o materiał to jest podzielony na pare odcinków srednio trwają po ok. 4min. i zajmują średnio 70mb.


sobota, 29 kwietnia 2006, 21:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 14:58
Posty: 98
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Po zakończeniu montażu każdy efekt zastosowany w materiale, wymaga tzw. renderingu. Jeśli montowałeś w AP wystarczy nacisnąć Enter i będzie OK.

_________________
Pozdrawiam
Witek Knapik


sobota, 29 kwietnia 2006, 22:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 25 kwietnia 2006, 22:38
Posty: 9
Lokalizacja: Poznań
Post 
knapik napisał(a):
Po zakończeniu montażu każdy efekt zastosowany w materiale, wymaga tzw. renderingu. Jeśli montowałeś w AP wystarczy nacisnąć Enter i będzie OK.

Dokładnie nie o to mi chodzi tylko jak zrobić żeby potczas podglądu materiału w AP film się nie cioł?? Ta metoda jest dobra tylko że zabiera dużo czasu.


niedziela, 30 kwietnia 2006, 11:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Kefir napisał(a):
Dokładnie nie o to mi chodzi tylko jak zrobić żeby potczas podglądu materiału w AP film się nie cioł?? Ta metoda jest dobra tylko że zabiera dużo czasu.


Zmienić sprzęt!
Praca w RT dla AP Pro zaczyna się od PIV 3G i to tylko teoretycznie.
Pozostaje rada zaproponowana wyżej ponadto zmień opcję wyświetlania podglądu z automatic na draft.


niedziela, 30 kwietnia 2006, 13:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 25 kwietnia 2006, 22:38
Posty: 9
Lokalizacja: Poznań
Post 
zet120 napisał(a):
Kefir napisał(a):
Dokładnie nie o to mi chodzi tylko jak zrobić żeby potczas podglądu materiału w AP film się nie cioł?? Ta metoda jest dobra tylko że zabiera dużo czasu.


Zmienić sprzęt!
Praca w RT dla AP Pro zaczyna się od PIV 3G i to tylko teoretycznie.
Pozostaje rada zaproponowana wyżej ponadto zmień opcję wyświetlania podglądu z automatic na draft.

YEAH zrobiłem tak jak doradziłeś zmieniłem z automatic na draft i wszystko elegancko. Wielkie dzięki ;)


niedziela, 30 kwietnia 2006, 22:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL