Teraz jest niedziela, 20 stycznia 2019, 21:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z dźwiękiem w Premiere 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 24 maja 2006, 07:42
Posty: 84
Lokalizacja: podkarpackie
Post Problem z dźwiękiem w Premiere
Witam wszystkich, jestem zdesperowany :( Zmontowałem w AP Pro godzinkę filmu z wesela kuzyna. Wszystko fajnie szło. Wyeksportowałem film do formatu mpg żeby w programie Pinnacle wstawić menu dvd i podczas odtwarzania tego filmu mpg występują straszne trzaski dźwięku w muzyce którą podkładałem. Nie wiem czemu tak się dzieje, nie mam pomysłu jak to zrobić aby nie było tego "harczenia". Niech ktoś mi pomoże jak rozwiązać ten problem z dźwiękiem. Pliki muzyczne jakie podkładałem to mp3. Czekam na odpowiedzi. Pzdr Robert


sobota, 8 lipca 2006, 12:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 01:43
Posty: 381
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
moze konwersja mp3 na wav pomoze.


sobota, 8 lipca 2006, 18:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Problem z dźwiękiem w Premiere
Roberto1 napisał(a):
Witam wszystkich, jestem zdesperowany :( Zmontowałem w AP Pro godzinkę filmu z wesela kuzyna. Wszystko fajnie szło. Wyeksportowałem film do formatu mpg żeby w programie Pinnacle wstawić menu dvd i podczas odtwarzania tego filmu mpg występują straszne trzaski dźwięku w muzyce którą podkładałem. Nie wiem czemu tak się dzieje, nie mam pomysłu jak to zrobić aby nie było tego "harczenia". Niech ktoś mi pomoże jak rozwiązać ten problem z dźwiękiem. Pliki muzyczne jakie podkładałem to mp3. Czekam na odpowiedzi. Pzdr Robert

Oj widze, że nie chce ci się szukać. Było już to na forum. wiem bo sam pisałem na ten temat.
Sprawdź poziom dźwięku w Audio Mixer. Jesli wchodzi Ci na czerwone opuść trochę suwak na kanale master i jeszcze raz wyeksportuj materiał.
Nieraz to co ładnie słychac puszczone z timeline nie zawsze bedzie dobrze po wyeksportowaniu bo to nic innego jak przestery. Nie dopuszczaj nigdy aby wskaźnik wchodził na czerwone.

Powodzenia.


sobota, 8 lipca 2006, 20:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 24 maja 2006, 07:42
Posty: 84
Lokalizacja: podkarpackie
Post 
Dziękuję bardzo mmstudio. Jeszcze proszę o to byś mi napisał w jaki sposób mam wejść w te ustawienia audio mixer, ponieważ jestem początkujący w tym programie i za bardzo nie wiem jak się w nim posługiwać. Czekam na odpowiedź.


niedziela, 9 lipca 2006, 01:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Window - Audio Mixer


niedziela, 9 lipca 2006, 08:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL