Teraz jest poniedziałek, 21 stycznia 2019, 18:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Multicam? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Multicam?
W jaki sposób w Adobe premiere 1.5 PRo mogę wygodnie montować materiał z kilku kamer wideo? Zakładamy że jest to np koncert filmowany non stop przez godzinę czyli problem synchronizacji kamer nie ma miejsca. Załóżmy również, że dzwięk pochodzi z innego źródła niż kamera.


sobota, 15 lipca 2006, 14:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Tym razem również pewna stronka przychodzi z pomocą.
Poczytaj, przestudiuj.
Tutaj dla AP Pro1.5, a tutaj dla AP Pro2.
Znajomość języka obcego wskazana. :twisted:


sobota, 15 lipca 2006, 15:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Szkoda że to po rosyjsku :? Poprosze tate to mi pomoże :wink:


sobota, 15 lipca 2006, 19:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 10 kwietnia 2006, 15:40
Posty: 13
Lokalizacja: Tarnow
Post 
Ściągnij sobie Ediusa 4 wersja trial, tam masz multicam - przyzwoicie chodzi właśnie kończy mi eksportować zmontowany materiał z 3 kamer. Pozdrawiam


sobota, 15 lipca 2006, 19:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Dokładnie to co zet120 pokazał na rosyjskiej stronie. Jest to chyba najlepszy a zarazem najprostszy sposób na multicam w pro 1.5 bez dodatkowych pluginów.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


sobota, 15 lipca 2006, 20:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
TOKKSA napisał(a):
Dokładnie to co zet120 pokazał na rosyjskiej stronie. Jest to chyba najlepszy a zarazem najprostszy sposób na multicam w pro 1.5 bez dodatkowych pluginów.


czy ktoś ma ten opis po polsku\angielsku?


niedziela, 16 lipca 2006, 18:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
cactus-corp napisał(a):
czy ktoś ma ten opis po polsku\angielsku?


Dżizas, przecież tam masz łopatologiczne obrazki krok po kroku 8O . Czego ty jeszcze wiecej chcesz :evil:

_________________
http://www.art-fx.eu


niedziela, 16 lipca 2006, 20:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Łopatologicznie:
mając do dyspozycji materiał z 2 kamer nagrany przez 2 kmermanów najlepiej zrobić tak:
1. Ustawiasz na ścieżkach dla kamery 1 - video1 i dla kamery 2- video 2 (lub video 3)
2. Synchronizujesz je wg np. dźwięku poczym odzielasz od nich audio czyli: UNLIK AUDIO AND VIDEO
3. W opcjach motion/scale ustawiasz dla video 1 - 50%
3. W opcjach motion/scale dla video 2 ustawiasz 45% ....Zapytacie dlaczego 50 i 45% -----to daje mi tyle że nie mylę się która kamera jest " tą pierwszą i ważniejszą".... :)
4. Materiał tniesz jak chcesz niepotrzebne wyrzucasz ze scieżki video 2
5. To co na ścieżce vido 2 pozostało przenosisz na video 1 gdzie wstawiasz przejścia lub zostawiasz cięcia na ostro.

Myślę że to najprostszy sposób na przynajmniej 2 kamery.

To tyle .... prościej nie potrafię sorki :wink:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


niedziela, 16 lipca 2006, 21:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
no i wszystko jasne THX toksa

_________________
Powoli do celu...


niedziela, 16 lipca 2006, 22:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 września 2004, 13:59
Posty: 51
Lokalizacja: Kalisz
Post 
A jak w AP 2.0Pro zrobić tak, żeby mieć podgląd z time line Video 1 i Video2 na dwóch osobnych podglądach?

_________________
Canon MVX200i, SONY HDR-CX130E


wtorek, 27 lutego 2007, 09:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
To też proste:

1. Tworzysz sequence np: 2cam
2. Ładujesz pliki video na ścieżli video1 i video2.
3. Tworzysz kolejny sequence np: mulicam
4. W quence mulicam umieszczasz sequence 2cam
5. prawy przycisk myszki: Multi-Camera/Eneble (zaznacz)
6. W oknie monitor po prawej stronie mały znaczek trójkątne: Klikasz na niego i zaznaczasz Multi-Camera Monitor
7. I robisz co chcesz . Pozdrawiam

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


Ostatnio edytowano poniedziałek, 15 września 2008, 12:03 przez TOKKSA, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 27 lutego 2007, 10:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 września 2004, 13:59
Posty: 51
Lokalizacja: Kalisz
Post 
ale teraz nie widzę rozdzielonych Video1 i Video2. Chciałbym mieć podgląd na każde z nich z osobna, i jak wduszę spację, żeby na obydwóch żeby sie równocześnie odtwarzało.

_________________
Canon MVX200i, SONY HDR-CX130E


środa, 28 lutego 2007, 00:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL