Teraz jest sobota, 23 stycznia 2021, 20:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Efekt starego filmu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 września 2005, 18:41
Posty: 5
Post Efekt starego filmu
Witam
Chcialbym uzyskac efekt starego filmu (sepia + rysy na obrazie), czy ktos moze mi polecic jakies filtry oraz dac jakies rady ?
Z gory dziekuje i pozdrawiam.


sobota, 17 września 2005, 18:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Najprościej w Studio 9. Jest po polsku - intuicyjnie odnajdziesz odpowiedni filtr.
Pozdro


sobota, 17 września 2005, 18:51
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post 
a ja mam taki patencik bez dodatkowych filtrów (ewentualnie sepia color_balansem z AEX), jego efekt na mojej stronce :D wykonane w premiere 6

pozdrawiam

_________________
Obrazek


sobota, 17 września 2005, 19:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
Myślę, że zainteresuje Cię to: filmmaker

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


sobota, 17 września 2005, 19:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 września 2005, 18:41
Posty: 5
Post 
GrassHoppeR napisał(a):
a ja mam taki patencik bez dodatkowych filtrów (ewentualnie sepia color_balansem z AEX), jego efekt na mojej stronce :D wykonane w premiere 6

Efekt super, powiedzmy, ze z sepia sobie poradze, a jak zrobiles rysy ?


sobota, 17 września 2005, 22:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post 
no przecież napisałem, że PATENCIK :lol:

pozdro
_____
|
|
|
V

_________________
Obrazek


sobota, 17 września 2005, 22:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 września 2005, 18:41
Posty: 5
Post 
Spoko, znalazlem gotowy filtr dla AAE- cinelook.
Jest jeszcze FilmFX dla Premiera.

Mam jeszcze pytanie : jak jest z formatem DV, jest on stratny, czy nie ?


niedziela, 18 września 2005, 02:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Stratny jest ale jeszcze powiedz w stosunku do czego :)

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


niedziela, 18 września 2005, 08:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 września 2005, 18:41
Posty: 5
Post 
W stosunku do materialu zarejestrowanego na kamerze miniDV.


niedziela, 18 września 2005, 12:13
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post 
Cytuj:
jak jest z formatem DV, jest on stratny [W stosunku do materialu zarejestrowanego na kamerze miniDV], czy nie ?

:lol: za pierwszym razem nie.

pozdro

zwracam tylko uwagę, że programy które "znalazłeś" to rozwiązania komercyjne...

_________________
Obrazek


niedziela, 18 września 2005, 13:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 września 2005, 18:41
Posty: 5
Post 
GrassHoppeR napisał(a):
zwracam tylko uwagę, że programy które "znalazłeś" to rozwiązania komercyjne...

Wiem, ale ja dzialam niekomercyjnie - takie hobby - robie sobie dvd z wakacji :)

Wielkie dzieki za odpowiedzi !


niedziela, 18 września 2005, 16:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a czy ktos wie gdzie mozna znalezc czolowke video ze starego kina?


wtorek, 20 września 2005, 14:17
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mam coś takiego w FilmFX for Premiere Pro dwie linie czerwone po skosie czy to znaczy że błędny klucz i wersja jest demo


wtorek, 4 października 2005, 21:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A może ktoś poleci gdzie szukać tych rameczek stylizowanych do wstawienia napisów.

I jeszcze jedno czy sepia jest Adobe pro bo nie moge jej znaleść


czwartek, 6 października 2005, 19:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
sfinx napisał(a):
A może ktoś poleci gdzie szukać tych rameczek stylizowanych do wstawienia napisów.

I jeszcze jedno czy sepia jest Adobe pro bo nie moge jej znaleść
Trzeba ją ręcznie robić. Nakładasz filtry w kolejności:
1. Black&White lub HLS i zmniejszasz Saturation na -100
2. Tint (tak najprościej, choć mi sie niespecjalnie podoba) i nim ustawiasz odcień sepii, jako alternatywę możesz użyć filtrów Color Balance, Levels, Color Corrector (ten daje największe możliwości)


czwartek, 6 października 2005, 20:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL