Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 14:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 'Skaczący' film 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 sierpnia 2006, 10:14
Posty: 3
Post 'Skaczący' film
Mam problem z montażem mojego filmu. Korzystam z Adobe Premiere i montuję film ze szkoły - problem w tym, że gotowy plik skacze, haczy i w ogóle nie da się go oglądać. Mogłabym prosić o pomoc? :)


niedziela, 6 sierpnia 2006, 19:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post 
moze to problem z przeplotem skoro materiał wejsciowy jest ok
po eksporcie skacze. spróbuj zmienic przeplot. moze pomoze


niedziela, 6 sierpnia 2006, 20:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 sierpnia 2006, 10:14
Posty: 3
Post 
Hm, kiedy robię podgląd, również skacze... Robię dopiero pierwsze kroki w tym programie i nie orientuje się jeszcze zbytnio.


niedziela, 6 sierpnia 2006, 22:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Anhinga napisał(a):
Hm, kiedy robię podgląd, również skacze... Robię dopiero pierwsze kroki w tym programie i nie orientuje się jeszcze zbytnio.

A moze po prostu komp Ci nie wyrabia? Okresli dokładnie czy jest to szarpanie obrazu, drżenie itp.


niedziela, 6 sierpnia 2006, 23:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 sierpnia 2006, 10:14
Posty: 3
Post 
W komputerze mam PentiumD930 i 2x512 RAM, grafikę 256/128 bitów, dysk Diamond Max9. Jaką konfigurację polecacie, bo raczej problem nie leży w tym.
Dźwięk płynie w miarę normalnie, ale film ogólnie wygląda jakby omijał klatki, czyli raczej szarpanie...


wtorek, 8 sierpnia 2006, 11:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Anhinga napisał(a):
W komputerze mam PentiumD930 i 2x512 RAM, grafikę 256/128 bitów, dysk Diamond Max9. Jaką konfigurację polecacie, bo raczej problem nie leży w tym.
Dźwięk płynie w miarę normalnie, ale film ogólnie wygląda jakby omijał klatki, czyli raczej szarpanie...

Konfiguracja twojego kompa jest raczej dobra.
Z twojego postu wynika, że gotowy film wypuściłaś do pliku avi DV (tak wnioskuję)Pamietaj, że taki plik ma duzy strumień danych i czasem nawet przy szybkim kompie może "szarpać" obraz. Spróbuj ten sam film przekonwertowac do jakiegoś innego formatu np. mpeg2 i zobacz wtedy jak ten film chodzi. Ja osobiście mam dośc mocnego kompa ale przed ostatnia reinstalką tez mi szarpało pliki DV odtwarzane bezpośrednio z playera w kompie.


wtorek, 8 sierpnia 2006, 11:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 10 sierpnia 2006, 18:38
Posty: 57
Post 
Tobie przynajmniej wszystko skacze... zmień ustawienia przeplotu podczas eksportu projektu do pliku i powinno pomóc... a u mnie skaczą tylko niektóre elementy i nikt nie może mi skutecznie doradzić :(
http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php?t=18003

_________________
Sony HDR-FX1 -> Studio TVZ
Sony VX2100 -> Studo Foto-Fox
Panasonic NV-GS75EP -> dom


poniedziałek, 14 sierpnia 2006, 02:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL