Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 18:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Premiere - formatowanie dysku - proszę o pomoc 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 29 stycznia 2006, 21:15
Posty: 54
Lokalizacja: Wrocław
Post Premiere - formatowanie dysku - proszę o pomoc
Bardzo proszę o pomoc, jakie pliki danych Premiere 7.0 muszę zachować przed formatowaniem partycji, aby móc pracować dalej nad filmem na odnowionym systemie (win xp). Zachowuję pliki projektu,materiał źródowy i już wykonany,czy coś jeszcze (jakieś pliki systemowe może)? Jak postępować aby dalej móc kontynuować pracę? To bardzo ważne dla mnie, proszę o pomoc


sobota, 12 sierpnia 2006, 14:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post Re: Premiere - formatowanie dysku - proszę o pomoc
phtm napisał(a):
Bardzo proszę o pomoc, jakie pliki danych Premiere 7.0 muszę zachować przed formatowaniem partycji, aby móc pracować dalej nad filmem na odnowionym systemie (win xp). Zachowuję pliki projektu,materiał źródowy i już wykonany,czy coś jeszcze (jakieś pliki systemowe może)? Jak postępować aby dalej móc kontynuować pracę? To bardzo ważne dla mnie, proszę o pomoc


witam
dlaczego od razu format partycji? postaw sam system - chyba, że masz superniestabilność. Przede wszystkim musisz zachować sam projekt i pliki projektu (video i audio). Pamiętaj po postawieniu systemu, aby zainstalować kodeki (i pluginy PREMIERK'I jeżeli korzystałeś z nich przy projekcie) Chyba chodzi ci o AdobePremiere 1.5 lub 2,0.
pozdrawiam


sobota, 12 sierpnia 2006, 19:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 29 stycznia 2006, 21:15
Posty: 54
Lokalizacja: Wrocław
Post 
robus2000 napisał(a):
dlaczego od razu format partycji? postaw sam system - chyba, że masz superniestabilność.


witam, dziekuję za odpowiedź.

Montuję dla siebie,dopiero się uczę, system mam bardzo stabilny, ale muszę zamienić obecny (chałupniczy) na oficjalną wersję z wbudowanym service packiem 2, którą już posiadam. Po to, by uruchomić panasonica nvgs-180 przez usb 2.0, nie mam innej możliwości podłączenia. Na partycji znajduje sie ponad 40 GB materiału,nawet teraz jeszcze nie wiem, gdzie bym to zmieścił. Bardzo bym się cieszył, gdyby wystarczyło postawienie nowego systemu z wbudowanym dodatkiem. Czy nie wpłynie taka zamiana negatywnie na pracę komputera bez formatowania? Ktos życzliwy uparcie twierdził ze wpłynie, mam nadzieję w takim razie, że się mylił.


niedziela, 13 sierpnia 2006, 13:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
phtm napisał(a):
robus2000 napisał(a):
dlaczego od razu format partycji? postaw sam system - chyba, że masz superniestabilność.


witam, dziekuję za odpowiedź.

Montuję dla siebie,dopiero się uczę, system mam bardzo stabilny, ale muszę zamienić obecny (chałupniczy) na oficjalną wersję z wbudowanym service packiem 2, którą już posiadam. Po to, by uruchomić panasonica nvgs-180 przez usb 2.0, nie mam innej możliwości podłączenia. Na partycji znajduje sie ponad 40 GB materiału,nawet teraz jeszcze nie wiem, gdzie bym to zmieścił. Bardzo bym się cieszył, gdyby wystarczyło postawienie nowego systemu z wbudowanym dodatkiem. Czy nie wpłynie taka zamiana negatywnie na pracę komputera bez formatowania? Ktos życzliwy uparcie twierdził ze wpłynie, mam nadzieję w takim razie, że się mylił.


witam
rozumiem że masz duży dysk twardy, skoro jedna partycja ma 40 GB. Ogólnie do prac przy montażu powinno się mieć duży dysk. Osobiście mam dwa, 160 GB (7200 rpm/s) i 40 GB. Dopiero przy tej pojemności komfort pracy jest zapewniony. Ale to jest moja opinia. Polecam zaopatrzyć się w kartę IEEE1394(inaczej firewire), koszt ok.60 zł. Wiele softu pozwala zgrywać z kamery właśnie przez ten port i unika się problemów (np.gubienie klatek). Wypraktykowałem to z moją JVC GRD-73. Przez USB zawsze coś się 'krzaczyło'. Jeżeli chodzi o 'nowy system', to miałem na myśli usunięcie starego i w jego miejsce zainstalować nowy. Miejsca na nowy XP z serwis packiem 2 na pewno starczy. Format dysku to ostateczność, np. gdy jakieś złośliwe wirusy zrobią 'sieczkę' z dysku. lecz zdarza sie to bardzo rzadko, np.przy dostępie do neta bez zinstalowanego antywirusa.
pozdrawiam moje gg 8906221(dopiero od środy popołudnia)


poniedziałek, 14 sierpnia 2006, 06:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL