Teraz jest niedziela, 29 listopada 2020, 09:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 obraz dobry z twardziela a rytmicznie "rwie" z nap 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 13 sierpnia 2006, 17:38
Posty: 5
Post obraz dobry z twardziela a rytmicznie "rwie" z nap
Czesc,
Moj problem polega na tym, ze skopiowany dzieki Nero plik avi na cd lub dvd skacze, ten sam zas plik na twardym zachowuje sie normalnie.
Plik wyjsciowy utworzony byl w Adobe Premiere 1.5 i nigdy wczesniej nie mialam takich problemow. Sprawdzalam (kopiujac i puszczajac z niej) na pamieci flash i jest ok, w innym kompie, przy innej nagrywarce - to samo, rwie i skacze. Nawet uzylam do nagrywania EasyBurning - nic nie pomaga. Co dziwne - skopiowany ponownie z dvd na twardy plik dziala poprawnie.
Podejrzewam zlosliwosc rzeczy martwych...
plik wyjsciowy z adobe to PAL 25 klatek, wiec wszystko w porzadku sie wydaje. Przy przechwytywaniu tez nie bylo zadnych "Dropped frames", z reszta problem jest tylko z nosnikiem cd lub dvd.
nie kumam tego
dzieki za pomoc z gory :roll:
filmik chce wyslac na festiwal i czs jest do konca sierpnia....
pomocy!!

_________________
YOaska


niedziela, 13 sierpnia 2006, 20:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
to jest dv-avi lub uncompresed? jezeli tak to predkosc odczytu z plyty jest za wolna zeby to uciagnac, nalezy najpierw skopiowac plik na twardy (a i zaloze sie ze przy uncompresed tez by ci cielo nawet na dysku :D wiec pewnie to dv-avi)

Jednym slowem lipa z odtwarzaniem plikow dv z plyty :D a jak nagrales w systemie udf a nie iso to juz wogole zegnaj olo


Ostatnio edytowano niedziela, 13 sierpnia 2006, 20:31 przez kubanczyk, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 13 sierpnia 2006, 20:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 13 sierpnia 2006, 17:38
Posty: 5
Post 
dzieki za odpowiedz ale to nie tak
kopiuje przy pomocy Nero z twardego....
pozdrawiam

_________________
YOaska


niedziela, 13 sierpnia 2006, 20:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
yoaska4 napisał(a):
dzieki za odpowiedz ale to nie tak
kopiuje przy pomocy Nero z twardego....
pozdrawiam
nie am znaczenia czym kopiujesz, plik nagrany na plyte jest zbyt jak by ci to powiedzec normlanie po ludzku zbyt nieskompresowany zeby predkosc odtwarzania z plyty u ciebie byla wstanie nadazyc :)

no i jaki to format pliku? dv-avi? czy co? jaka wielkosc? To ze ma na koncu avi nie oznacza ze to taki sam avi jak divx, xvid czy x264


niedziela, 13 sierpnia 2006, 20:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 13 sierpnia 2006, 17:38
Posty: 5
Post 
hmmmmm.... :twisted:
widze, ze masz mnie za zupelnego lajkonika :wink:
plik jest dv ale nie ma to znaczenia bo do tej pory wszystkie filmiki ktore zrobilam nie byly obciazeniem dla maszyny P4 3,4 i XT800 Radeon i dobrego napedu - robie kopie zapasowe na dvd i odtwarzam pliki dv-avi bez problemow.

podejrzewam, ze wkradl sie jakis blad do ustawien wyjsciowych w exporcie
dziwne tylko, ze jak nagrywam pliki sprzed kilku dni to jest ok??
pozdrawiam i dziekuje za pomoc

_________________
YOaska


niedziela, 13 sierpnia 2006, 21:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
yoaska4 napisał(a):
podejrzewam, ze wkradl sie jakis blad do ustawien wyjsciowych w exporcie
No dobra ale gdyby byl blad w exporcie to rowniez z dysku twardego ten plik szarpalby :] nie uwazasz? Ja obstawiam na wine gdzies w okolicach Nero>Nagrywarka>Plyta chociaz nagrywarke mozna wykluczyc bo pisalas ze na innym sprzecie to samo


niedziela, 13 sierpnia 2006, 21:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Jeżeli plik z płyty szarpie a po przekopiowaniu na twardy nie, to chyba logiczne jest że napęd się nie wyrabia :D .
Nie wiem jak jest w praktyce, ale jakoś nie widzę żeby DV z płyty był odtwarzany płynnie (zbyt mały transfer napędu)

Pozdrawiam


niedziela, 13 sierpnia 2006, 21:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
hej

wypal przez "nero vision" wtedy nawet jeśli plik nie będzie taki jak trzeba o ile go zaimportuje, to póxniej skompresuje i powinno już działać

pozdrawiam


niedziela, 13 sierpnia 2006, 21:56
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 13 sierpnia 2006, 17:38
Posty: 5
Post 
nagrywam na dvd-rw plik dv-avi o wielkosci ok 200 mega i mam podobne pliki z przeszlosci. one chodza poprawnie a te dzisiejsze nie.
jesli wchodze na projekty sprzed kilku dni, to filmy exportowane dzis "rwa" podczas odtwarzania, a te "same" filmiki wygenerowane kilka dni temu - chodza idealnie...
To pozwala podejrzewac, ze cos nie tak z ustawieniami exportu, choc nic tam nie majstrowalam...
Faktycznie problem dotyczy tylko plikow puszczanych z napedu dvd... :cry:
i to tych generowanych dzisiaj!!!!

_________________
YOaska


niedziela, 13 sierpnia 2006, 21:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
yoaska4 napisał(a):
nagrywam na dvd-rw plik dv-avi o wielkosci ok 200 mega i mam podobne pliki z przeszlosci. one chodza poprawnie a te dzisiejsze nie.
200MB czyli +-50sec? masz tak? lol dvd-rw


niedziela, 13 sierpnia 2006, 22:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 13 sierpnia 2006, 17:38
Posty: 5
Post 
jedna minuta - dokladnie
zniszczylam kilka cd i dvd to w koncu Polka poszla po rozum do glowy...
pozdrawiam i dobranoc - lepsze wyniki daje kompresja do microsoft avi przy cinepac codecs i pixele 1:1 ale traci wtedy jakosc lekko plik wyjsciowy.
Wkurza mnie to, bo potrzebuje dv-avi lub avi a jakosc jest wazna.
Chyba jutro od rana zrobie przeinstalowanie adobe i czas chyba na system tez bo smieci sie nazbieralo.
pozdrawiam i nie martw sie za bardzo Fidelem - twardy jest.

_________________
YOaska


niedziela, 13 sierpnia 2006, 23:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 10 sierpnia 2006, 18:38
Posty: 57
Post 
Jeśli problem dotyczy eksportu to mogą to być ustawienia przeplotu. Mogłeś zmienić coś pomiędzy upper field/lower field/no fields i dlatego obraz "skacze". Nie zobaczysz tego na kompie ale zawsze wyjdzie na jaw na TV. Dobry pomysł z tą DVD-RW, tylko dziwne że tak późno na to wpadłeś... ja do testów zawsze używam RW - po co marnować zwykłe nośniki dla kilkudziecięcio sekundowych póbek?

_________________
Sony HDR-FX1 -> Studio TVZ
Sony VX2100 -> Studo Foto-Fox
Panasonic NV-GS75EP -> dom


poniedziałek, 14 sierpnia 2006, 02:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
PlayR napisał(a):
Jeśli problem dotyczy eksportu to mogą to być ustawienia przeplotu. Mogłeś zmienić coś pomiędzy upper field/lower field/no fields i dlatego obraz "skacze". Nie zobaczysz tego na kompie ale zawsze wyjdzie na jaw na TV. Dobry pomysł z tą DVD-RW, tylko dziwne że tak późno na to wpadłeś... ja do testów zawsze używam RW - po co marnować zwykłe nośniki dla kilkudziecięcio sekundowych póbek?
ale jej szarpie obraz tylko podczas odtwarzania z plyty ten sam plik na twardym jest ok, przeplot odpada, po drugie to chyba nei tego rodzaju szarpanie


poniedziałek, 14 sierpnia 2006, 08:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 10 sierpnia 2006, 18:38
Posty: 57
Post 
OK, źle zrozumiałem. Myślałem, że chodzi o odtwarzanie materiału na TV. Sorry ale było już późno jak odpisywałem na ten post i ciągle mam w głowie moje problemy z przeplotem... prześladuje mnie to niemiłosiernie.

_________________
Sony HDR-FX1 -> Studio TVZ
Sony VX2100 -> Studo Foto-Fox
Panasonic NV-GS75EP -> dom


poniedziałek, 14 sierpnia 2006, 23:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL