Teraz jest niedziela, 20 stycznia 2019, 11:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 export to DVD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 sierpnia 2006, 13:48
Posty: 2
Post export to DVD
Witam!
Mam adobe premiere pro 1.5 od niedawna, zrobilam ostatnio godzinny projekt i chcialam go zgrac na dvd. po wlaczeniu "export to DVD" najpierw wszystko dziala a pozniej wyskakuje komunikat "unknown error" i przestaje cokolwiek robic. dodam jeszcze ze dzieje sie to przed nagrywaniem ale w czasie operacji o nazwie "assembly". Przy okazji - szukajac podobnego tematu natknelam sie na informacje ze w APP 1.5 nie mozna wypalic plyty DVD - przeciez jest polecenie "export to DVD".
pozdrawiam i prosze o pomoc!!


wtorek, 22 sierpnia 2006, 13:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 27 lipca 2005, 10:10
Posty: 6
Lokalizacja: Wadowice
Post 
Witam. Ja wypalam płyte, wszystko ok, zawsze bylo ok az do tego czasu, filmowalem kuzynce ślub i po wypaleniu projektu na dvd, odtwarzacz dvd w kompie spoko odtwarza ale na odtwarzaczach stacjonarnych pod TV dzieje się coś zlego, cos zle przelicza, efekt jest taki:

Zdjęcie TV_1
Zdjęcie TV_2
Zdjęcie TV_3
Mysle, ze pomozecie mi z tym problem, bo stoje w miejscu. Co jest zle ustawione w Adobe (Adobe Premiere Pro 1.5).
Zawsze mialem wszystko OK.
Naturalnie chodzi o te paski co widać na zdjęciach.
Pozdrawiam.

_________________
GG#4597283


wtorek, 22 sierpnia 2006, 19:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post Re: export to DVD
kasia_p napisał(a):
Witam!
Mam adobe premiere pro 1.5 od niedawna, zrobilam ostatnio godzinny projekt i chcialam go zgrac na dvd. po wlaczeniu "export to DVD" najpierw wszystko dziala a pozniej wyskakuje komunikat "unknown error" i przestaje cokolwiek robic. dodam jeszcze ze dzieje sie to przed nagrywaniem ale w czasie operacji o nazwie "assembly". Przy okazji - szukajac podobnego tematu natknelam sie na informacje ze w APP 1.5 nie mozna wypalic plyty DVD - przeciez jest polecenie "export to DVD".
pozdrawiam i prosze o pomoc!!


witam
program ten chociaż ma takie opcje wypalania płyt DVD, to jednak nie do końca można z nich łatwo korzystać. Trzeba mieć b.dobrze skonfigurowany ten program razem z kodekami i jeszcze innymi rzeczami. Po lekturze na forum i własnym doświadczeniu osobiście robię tak: w AP 1.5 robię montaż(cięcia, przejścia, muza itd.) i zapisuję export do dv avi. następnie konwertuję do mpeg2 w VirtualDub'ie a autoring i wypał w UleadDVDMovieFactory lub innym.Tak jest najszybciej, najprościej - zero problemów. polecam i pozdrawiam


wtorek, 22 sierpnia 2006, 23:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 sierpnia 2006, 13:48
Posty: 2
Post 
wielkie dzieki za pomoc!! ile ulead moze kosztowac? czy moze mozna sciagnac z neta? pozdrawiam!


środa, 23 sierpnia 2006, 10:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 16 października 2006, 09:55
Posty: 21
Post 
a w jakim programie robisz menu? W opisie Virtual Dub nic na ten temat nie jest napisane?


poniedziałek, 16 października 2006, 10:19
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4620
Lokalizacja: Tczew
Post 
kasia_p napisał(a):
wielkie dzieki za pomoc!! ile ulead moze kosztowac? czy moze mozna sciagnac z neta? pozdrawiam!

LINK LINK LINK LINK
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 16 października 2006, 14:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 15 lutego 2005, 09:31
Posty: 24
Post 
Jestem amatorem. Od paru lat robie podobnie jak robus2000. Montaż, przejścia w AP 6.5, potrm eksport do AVI odzielnie video i audio, konwersja do MPEG2 w TMPGEnc 2.5. Menu płyty i wypalanie w programie SonicMyDVD-był razem z nagrywark-jedyna wada brak polskiej czcionki.
Eksportowałem dodzielnie video i audio ponieważ TMPGEnc nie czytał jeśli było wszystko razem.
Obecnie zrobiłem jeden filmik w APP2 i wieksportowałem do AVI razem video i audio (jeden plik AVI) i było ok, TMPGEnc odczytał. Przy tym pozostanę, Poszukam być może tylko programiku do memu płyty z polska czcionką.
Wszystkie te wiadomości znalazłem na forum (poza dzieleniem na audio i video)i podaję dalej być może ktoś skorzysta. 8)


środa, 8 listopada 2006, 16:32
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4620
Lokalizacja: Tczew
Post 
Heniek napisał(a):
Poszukam być może tylko programiku do memu płyty z polska czcionką.

afdwMenuTool.zip - LINK
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


środa, 8 listopada 2006, 18:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 15 lutego 2005, 09:31
Posty: 24
Post 
Ściągnąłem ten plik. Jest on przeznaczony do Ulead DVD MovieFactory 5 a ja mam SonicMyDVD. Czy to zadziała z moim programem? Doswiadczenia przeprowadzę dopiero jeśli uznam, że trzeba przeinstalować system. Kotin jeśli masz jakieś doświadczenie z tym pliczkiem do napisz.


piątek, 10 listopada 2006, 19:46
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4620
Lokalizacja: Tczew
Post 
Heniek napisał(a):
Ściągnąłem ten plik. Jest on przeznaczony do Ulead DVD MovieFactory 5 a ja mam SonicMyDVD. Czy to zadziała z moim programem? Doswiadczenia przeprowadzę dopiero jeśli uznam, że trzeba przeinstalować system. Kotin jeśli masz jakieś doświadczenie z tym pliczkiem do napisz.

Nie sądzę żeby zadziałał w Sonic, ty byłby wybryk przyrody :wink: .
Z pliczkiem doświadczenia nie mam, bo używam starszej wersji Uleada DVD..., chociaż przymierzam się do tej piątej wersji. Na moje amatorskie potrzeby wydaje się że wystarczy.

_________________
最诚挚的问候


piątek, 10 listopada 2006, 19:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ja wypalam DVD przez AP 1.5 i jest wszystko OK... tyle ze nie premierek nie ma opcji tworzenia menu... wowczas... export do DV AVI, nastepnie program Power Producer...


niedziela, 12 listopada 2006, 08:48
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 15 lutego 2005, 09:31
Posty: 24
Post 
Boradziłem sobie starym sposobem z notatnikiem. Mam polskie literki.
Dziękuje za odpowiedzi.


niedziela, 12 listopada 2006, 23:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Sprawdź wielkość pliku który exportujesz do DVD; jak większy niż pojemność DVD to zmniejsz bitrate (masz to w dolnej belce przy eksporcie)


piątek, 17 listopada 2006, 16:27
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 lutego 2006, 19:52
Posty: 323
Post 
Hej a jak ja mam AP 2.0 i chcę "Export to DVD" to po starcie po może 0.3% staje encoding i nic sie nie dzieje :/ .Chcę tak nagrać plik DV AVI. Komp: 3.00GHz 1GB Ram

Co sie dzieje??


poniedziałek, 8 stycznia 2007, 16:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4620
Lokalizacja: Tczew
Post 
crstone napisał(a):
Hej a jak ja mam AP 2.0 i chcę "Export to DVD" to po starcie po może 0.3% staje encoding i nic sie nie dzieje :/ .Chcę tak nagrać plik DV AVI. Komp: 3.00GHz 1GB Ram

Co sie dzieje??

Crack ograniczony czasowo? :wink:

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 8 stycznia 2007, 16:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL