Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 22:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Podstawy APP 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 sierpnia 2006, 16:12
Posty: 62
Post Podstawy APP
Witam !
Zaczynam karierę z Adobe Premiere ;)i chcę się najpierw nauczyć podstaw, a więc...
1. Jak, czym przeciąć, obciąć, przyciąć klip?
2. Jak powiększyć obraz ? Po prostu zoom.
3. Jak zmienić prędkość filmu ?
4. Jak dodać tekst na czarnym tle, a jak na klipie ?
5. Widziałem na wielu filmikach robionych w APP takie błyski i fajnie to wyglądało, a więc jak dodać taki błysk ?
No i na razie to by było na tyle jak będę miał jeszcze jakiś problem to zapytam.

PS. Nie wiem czy to coś zmienia, ale Mam APP 7

_________________
http://img112.imageshack.us/img112/6126/beztytuumr7.jpg


niedziela, 27 sierpnia 2006, 18:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
fokuz napisał(a):
Nie wiem czy to coś zmienia, ale Mam APP 7
Zmienia, zmienia, z helpa korzysta się za pomocą przeglądarki internetowej, a nie aplikacji Adobe Help Center.


niedziela, 27 sierpnia 2006, 19:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post 
CDRinfo.pl - Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1


niedziela, 27 sierpnia 2006, 19:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 sierpnia 2006, 16:12
Posty: 62
Post 
Cytuj:
Zmienia, zmienia, z helpa korzysta się za pomocą przeglądarki internetowej, a nie aplikacji Adobe Help Center.

Help odpada jestem słaby z angielskiego.

_________________
http://img112.imageshack.us/img112/6126/beztytuumr7.jpg


niedziela, 27 sierpnia 2006, 20:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
fokuz napisał(a):
Cytuj:
Zmienia, zmienia, z helpa korzysta się za pomocą przeglądarki internetowej, a nie aplikacji Adobe Help Center.

Help odpada jestem słaby z angielskiego.


To premiere też odpada :wink:


niedziela, 27 sierpnia 2006, 20:08
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 sierpnia 2006, 16:12
Posty: 62
Post 
Tyle co dla Premiere do umiem ;) Tzn. W programach łapie trochę po angielsku.

Cytuj:
CDRinfo.pl - Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1

Gdzie to jest nie mogę tego znaleźć

_________________
http://img112.imageshack.us/img112/6126/beztytuumr7.jpg


niedziela, 27 sierpnia 2006, 20:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/premiere1/index.php


niedziela, 27 sierpnia 2006, 20:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 sierpnia 2006, 16:12
Posty: 62
Post 
Dzięki, można tu rozdawać jakieś pochwały czy cos ?

[ Dodano: Pon Sie 28, 2006 12:42 am ]
Dzięki mike przydało się.
Ale pozostaje pytanie
Jak dodać błysk, jak powiększyć obraz i jedno nowe.
Gdzie jest coś takiego jak w Vegasie Event Pan/Crop czyli coś takiego http://img446.imageshack.us/img446/7330/255hd.jpg tzn. gdzie mogę zaznaczyć np. twarz i dodać jakiś efekt np. żeby nałożyć cenzurę ? Nie wiem czy zrozumieliście, ale chodzi mi o coś takiego gdzie coś sobie zaznaczam i mogę to wyciąć albo nałożyć na to efekt np. cenzurę na twarz.

[ Dodano: Pon Sie 28, 2006 12:51 am ]
Dobra jak powiększyć już wiem ale dla upewnienia czy dobrze wiem napiszcie jak.

_________________
http://img112.imageshack.us/img112/6126/beztytuumr7.jpg


niedziela, 27 sierpnia 2006, 20:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 23 maja 2006, 23:16
Posty: 22
Lokalizacja: Warmińsko-Mazurskie
Post 
Ja też rozpocząłem przygodę z Adobe stosunkowo niedawno. Powiem Ci że potężne z niego narzędzie. Jak narazie to stwierdzam że zaledwie go "liznąłem" :lol: jeśli chodzi o jego możliwości. Polecam Ci książkę (np. Oficjalny podręcznik) Mi pomógł i to bardzo jeśli chodzi o początki. Ostatnio podjąłem się zrobienia czegoś bardziej ambitnego (jestem kręciołem weselnym :lol: ).Powymyślałem sobie różnego rodzaju własne warstwowe animacje (dochodzą nawet do 6 warstw video), trochę dodaje filtrów z pluginów no i wychodzi mi słabość sprzętowa. Do niedawna myślałem że wystarczy mi komp ze złączem fire wire. Teraz stwierdzam że bez kupna karty video raczej się nie obejdzie (ale to niestety spora kasa).Jeśli chodzi o Adobe to narzędzie z niego jest potężne i jednocześnie wymaga sporo od użytkownika (zwłaszcza takiego początkującego jak ja), ale będę z nim "walczył". Poza tym powiem CI że bardzo ważną sprawą jest kreatywny umysł, pomysły na montaż - ale tego to już trudno się nauczyć. Pozdrawiam i życzę powodzenia w przecieraniu szlaków w "przygodzie: z AP :mrgreen:


czwartek, 31 sierpnia 2006, 23:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 sierpnia 2006, 16:12
Posty: 62
Post 
Dobra dzięki, ale pozostaje pytanie ;)

Cytuj:
Gdzie jest coś takiego jak w Vegasie Event Pan/Crop czyli coś takiego http://img446.imageshack.us/img446/7330/255hd.jpg tzn. gdzie mogę zaznaczyć np. twarz i dodać jakiś efekt np. żeby nałożyć cenzurę ? Nie wiem czy zrozumieliście, ale chodzi mi o coś takiego gdzie coś sobie zaznaczam i mogę to wyciąć albo nałożyć na to efekt np. cenzurę na twarz.

_________________
http://img112.imageshack.us/img112/6126/beztytuumr7.jpg


sobota, 2 września 2006, 20:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL