Teraz jest środa, 16 stycznia 2019, 08:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 wyeksportowany avi - ruch nie jest płynny. Krawędzie trochę 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 czerwca 2005, 15:56
Posty: 5
Post wyeksportowany avi - ruch nie jest płynny. Krawędzie trochę
Cześć

3 sprawy

1. film skręcony w APP i wyeksportowany do avi. Obiekty poruszające się wyglądają nie do końca płynnie. Jakby z mikro opóźnieniem. Krawędzie ich jakby lekko postrzępione. No nieładnie. Co z tym zrobić.

2. Tenze film po wyeksportowaniu i otwarciu w Encore i nagraniu na plyte z menu dziwnie się zachowuje. Poznikały ( a właściwie trwają ułamki sekund) wszystkie obiekty - teksty - które powstawiałem do filmu. w AVI jest ok a na DVD już nie.

3. Da się jakoś w pień wyrżnąć wszystkie kodeki jakie były są i brużdżą ?

Arek


poniedziałek, 18 września 2006, 11:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
kolego, mysle ze to o czym piszesz bylo tyyyyleee razy opisywane na tym i innych forach ze uzyj funkcji szukaj i rusz makówką.

_________________
:mrgreen:


poniedziałek, 18 września 2006, 11:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
kubanczyk napisał(a):
kolego, mysle ze to o czym piszesz bylo tyyyyleee razy opisywane na tym i innych forach ze uzyj funkcji szukaj i rusz makówką.


... i znowu TY :?:

:?

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


poniedziałek, 18 września 2006, 11:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 czerwca 2005, 15:56
Posty: 5
Post 
ao napisał(a):
kubanczyk napisał(a):
kolego, mysle ze to o czym piszesz bylo tyyyyleee razy opisywane na tym i innych forach ze uzyj funkcji szukaj i rusz makówką.


Witam ponownie,

to nie jest takie proste jak się wydaje.
Nie to że nie przejrzałem postów, że nie szukałem.

Wszystkie o przeplocie.
A ja mam wrażenie że to nie to.
Bo: u mnie pomaga przeinstalowanie całego systemu Win i reinstalka APP i encora. I jest ok. Dopiero po czasie jak sie system chyba zabrudzi to jest gorej.

I nie znalazłem nic o problemach z Encorem.

Więc litości

A.


poniedziałek, 18 września 2006, 12:13
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4619
Lokalizacja: Tczew
Post 
Drugim podejrzanym po przeplocie jest w takim razie niedomaganie przepływności systemu i operacji dyskowych. Pomaga zazwyczaj:
- bardzo częste defragmentowanie
- całkiem osobny dysk twardy na - windows (to nie pomyłka)
- Używanie programów typu EasyCleaner, RegCleaner
- stworzenie profilu sprzętowego i powyłaczanie zbędnych usług, antywirusa itp. na czas edycji
- zwiększ pamięć wirtualną, ustaw użycie pamięci - rysunek LINK
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 18 września 2006, 14:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 czerwca 2005, 15:56
Posty: 5
Post 
kotin napisał(a):
Drugim podejrzanym po przeplocie jest w takim razie niedomaganie przepływności systemu i operacji dyskowych. Pomaga zazwyczaj:
- bardzo częste defragmentowanie
- całkiem osobny dysk twardy na - windows (to nie pomyłka)
- Używanie programów typu EasyCleaner, RegCleaner
- stworzenie profilu sprzętowego i powyłaczanie zbędnych usług, antywirusa itp. na czas edycji
- zwiększ pamięć wirtualną, ustaw użycie pamięci - rysunek LINK
pozdrawiam


Dzieki
Sprawdze.

A moze jakies sugestie dotyczace Encora ?

A.


poniedziałek, 18 września 2006, 15:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL