Teraz jest środa, 8 lipca 2020, 12:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Problem z DivXem w premiere 1.5 pro 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 25 września 2006, 15:40
Posty: 1
Post Problem z DivXem w premiere 1.5 pro
Mam problem z exportem do Microsoft AVI video, chyba najbardziej z DivXem. Nawet jak daję na 3000 kbps to zostają ślady z poprzednich klatek na sekundę lub więcej, nie mogę się tego pozbyć. Używam DivXa 6.2.5 Pro
Może pokazać 10 sekundowy filmik w Divixie jak ktoś chce zobaczyć o co mi chodzi.
Jest jeszcze 1 rzecz z DivXem, kiedy zmniejszam kbps to premiere (1.5) przestaje exportować po 1 klatce i tak stoi w miejscu.


piątek, 6 października 2006, 08:22
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Obawiam się, że najwyraźniej korzystasz z komercyjnej wersji kodeka DivX i po prostu nie wprowadziłeś klucza, czyli numeru, kodu czy jak kto woli. Dokładnie tak się objawia praca kodera DivX który nie jest aktywny.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 12 października 2006, 23:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post 
A ja nie moge importować divixa do premiere... Czy powód jest taki sam?

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


niedziela, 22 października 2006, 16:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
mastertomster napisał(a):
A ja nie moge importować divixa do premiere... Czy powód jest taki sam?
To chyba znasz najelpiej sam odpowiedz czy masz aktywna wersje divix pro :D Ale o ile sie nei myle adobe ma problemy z divixami jezeli chodzi o import.

_________________
:mrgreen:


niedziela, 22 października 2006, 21:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 grudnia 2005, 18:02
Posty: 20
Lokalizacja: Kraków
Post 
No własnie mam ten sam problem.
Musze przemontować stary materiał, kiedys zapisałem go w divix/xvid teraz gdy otwieram go w premiere jest czarne tło bez obrazu.Więc pozostaje mi przekonwertować do mpg2 wtedy leci ale szybkosc w previu pozostawia do życzenia, mimo dosc mocnego komputera.
Zna ktoś moze prostsze rozwiązanie.

Pozdrawiam


poniedziałek, 23 października 2006, 01:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
mastertomster napisał(a):
A ja nie moge importować divixa do premiere... Czy powód jest taki sam?

A co? "Misia" chcesz montować na nowo? :D


poniedziałek, 23 października 2006, 07:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Krystian_H napisał(a):
No własnie mam ten sam problem.
Musze przemontować stary materiał, kiedys zapisałem go w divix/xvid teraz gdy otwieram go w premiere jest czarne tło bez obrazu.Więc pozostaje mi przekonwertować do mpg2 wtedy leci ale szybkosc w previu pozostawia do życzenia, mimo dosc mocnego komputera.
Zna ktoś moze prostsze rozwiązanie.

Pozdrawiam

nie konwertuj tego divixa do mpeg2 tylko do DV!

_________________
Powoli do celu...


poniedziałek, 23 października 2006, 16:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post 
Albo zrenderuj sekwencje,i po kłopocie.
Wrzucałem misia na próbe...

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


poniedziałek, 23 października 2006, 20:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
mastertomster napisał(a):
Wrzucałem misia na próbe...

To był żart :D


poniedziałek, 23 października 2006, 20:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post 
Hmmm , no to LOL

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


poniedziałek, 23 października 2006, 21:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL