Teraz jest wtorek, 22 stycznia 2019, 06:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Czy można zmienić tło w filmie? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 12:37
Posty: 33
Lokalizacja: Lodz
Post Czy można zmienić tło w filmie?
Witam mam pytanko czy nagrywając się na jdnolitym tle można podmienić w Adobe tło filmu ?? Jeśli tak to w jkai sposób można to zrobi w Adobe Premiere 2.0 lub Ulead?


poniedziałek, 9 października 2006, 14:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4620
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Czy można zmienić tło w filmie?
grappa01 napisał(a):
Witam mam pytanko czy nagrywając się na jdnolitym tle można podmienić w Adobe tło filmu ?? Jeśli tak to w jkai sposób można to zrobi w Adobe Premiere 2.0 lub Ulead?

Ta czynność nazywa się kluczowanie. To na wypadek gdybyś miał kłopot z wyszukiwarką :wink: .
powodzenia

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 9 października 2006, 19:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 12:37
Posty: 33
Lokalizacja: Lodz
Post 
Dzięki za informację, przeyznam się szczerze że nie wiedziałem że to się tak nazywa.


poniedziałek, 9 października 2006, 19:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post 
W zakładce effect/ video effects / keying / tu masz kilka do wyboru - mowa oczywiscie o premiere.

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


poniedziałek, 9 października 2006, 21:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Dodam tylko że nie jest to takie "hop-siup" i nieraz trzeba sie nieźle nameczyć żeby dostać jako takie efekty :)

_________________
Powoli do celu...


wtorek, 10 października 2006, 12:17
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post 
Zależy to chyba od tła do wykluczowania.

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


czwartek, 12 października 2006, 23:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL