Teraz jest niedziela, 20 stycznia 2019, 11:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Poprawna współpraca AP Pro2 z ProCoderem. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post Poprawna współpraca AP Pro2 z ProCoderem.
Jak pewnie wszystkim wiadomo oba te programy nie chcą ze sobą współpracować.
Zachęcony lekturą postów kolegi GrassHoppeR'a poświęconych programikowi FrameServer postanowiłem sprawdzić co zacz.
To niewiarygodne ale to działa zapewniając poprawną współpracę APPro2 i ProCodera, a zatem umożliwia kodowanie do MPEG2 wprost z poziomu Timeline.
Zatem instalujemy programik:

Obrazek

W trakcie instalacji instalator w folderze z pluginami umieszcza plik:

Obrazek

Po zakończonym montażu w APPro2:
File/Export/Movie wpisujemy nazwę pliku, określamy lokalizację i Settings.

Obrazek
Wybieramy jak na obrazku DebugMode FrameServer potem OK i Zapisz.
Otwiera się następne okno:

Obrazek

Wybieramy format RGB24 (podpatrzone na obrazku Grass'a :wink: ) i NEXT.
Po chwili na dysku powstaje mały plik, który ProCoder widzi jako finalny produkt pracy AP Pro2.
Nie zamykając okna z Pro2 startujemy ProCodera, importujemy wspomniany plik, stosowne ustawienia i Convert.

Można wyobrazić sobie inne możliwości np.
Ulead VideoStudio---ProCoder
Sony Vegas----------ProCoder
APPro---------------TMPGEnc
itp.itd.


środa, 1 listopada 2006, 08:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Może i rozwiązanie dobre. Nie sprawdzalem. Ale po co tak na około. Przecież AP 2.0 współpracuje z Procoderem 2.0 bez tych zabiegów. Przy eksporcie wystarczy tylko jedno kliknięcie przy komunikacie o błędzie i film jest poprawnie kodowany wprost z timeline.

Pozdro


środa, 1 listopada 2006, 11:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
mmstudio napisał(a):
Przecież AP 2.0 współpracuje z Procoderem 2.0 bez tych zabiegów.

To prawda ale strasznie irytują mnie te komunikaty o błędach. :wink:


środa, 1 listopada 2006, 11:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
zet120 napisał(a):
mmstudio napisał(a):
Przecież AP 2.0 współpracuje z Procoderem 2.0 bez tych zabiegów.

To prawda ale strasznie irytują mnie te komunikaty o błędach. :wink:

Witam ponownie!

Mnie tez irytują te błędy. Powiem Ci, że z przyzwyczajenia średnio dwa razy w tygodniu wchodzę na stronę Canopusa i sprawdzam czy nie pojawił się jakiś patch. Najwidoczniej Canopus nie chce współpracy Procodera z AP. Promują swojego Ediusa 4 i AP 2.0 to dla nich groźny konkurent. Tak mi sie wydaje, chyba że się mylę i niedługo wyjdzie jakaś nowa wersja.

Pozdrawiam
Maciej


środa, 1 listopada 2006, 12:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL