Teraz jest wtorek, 19 stycznia 2021, 07:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Problem z włączeniem APP 1,5. Strasznie sie zawiesza 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 15 listopada 2006, 14:35
Posty: 7
Post Problem z włączeniem APP 1,5. Strasznie sie zawiesza
Witam,
mam problem gdyż po włączeniu adobe Premiere 1,5 Pro i wybraniu "new project" program zaczyna chodzić tak wolno ze nawet niemoze wyświetlić ekranu (trwa to z 5 minut). Ponieważ jestem początkujący niewiem co to moze być więc bardzo prosze o jakieś wskazówki.

Dziękuje.

Nie wiem czy ma to znaczenie ale mój komputer to:

Procesor: Athlon 1700+ (podkręcony na 2 GH)
Karta Graficzna: GeForce 6600
Karta Muzyczna: SB X-Fi Platinum
512 DDR
więcej chyba nie trzeba


środa, 15 listopada 2006, 14:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Problem z włączeniem APP 1,5. Strasznie sie zawiesza
Ufoludek napisał(a):
więcej chyba nie trzeba


Oj trzeba... Jaka płyta główna, jakie HDD w jakiej konfiguracji, no i wreszcie czy ten Premiere to legalny czy może trial z ciasteczkiem :?:

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


środa, 15 listopada 2006, 15:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post 
Jak ci się udało podkręcić Athlona 1700+ do 2GHz 8O 8O

Wróć z powrotem do 1,46GHz i sprawdź wtedy .


środa, 15 listopada 2006, 15:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 15 listopada 2006, 14:35
Posty: 7
Post 
No więc płyta główna to: ecs l7s7a2
dysk niestety nie wiem, ale jest to 40 GB dodatkowo mam jeszcze dysk 20 GB ale go nie używam bo mi kompa spowalnia bo to stary rupieć. Premiere to trial.


środa, 15 listopada 2006, 19:45
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 27 maja 2005, 23:50
Posty: 147
Lokalizacja: Przemyśl
Post 
Witam.
W końcówce ostatniego postu sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Na stronie Adobe znajdziesz wymagania systemowe względem Premiere.
Twoja płyta to prawdopodobnie K7S5A ze "stajni" Elitegroup i to w dodatku na wczesnych odmianach chisetu SIS`a a to nie najlepiej wróży współpracy Twego peceta z Premiere Pro.
P.S.
Też podziwiam "tunnig" Twojego procesora. Kolega dobrze radzi zmień na ustawienia fabryczne, bo obecne to destabilizacja systemu.
Pozdrawiam


środa, 15 listopada 2006, 22:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 15 listopada 2006, 14:35
Posty: 7
Post 
Aha, czyli narazie nici z filmów ?? :(, trzeba płyte zmienić. W takim razie mam pytanie jaka za niedużą cenę byłaby dobra ??



P.S. zmieniłem ustawienia procka na standart :D


środa, 15 listopada 2006, 22:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 29 września 2006, 13:22
Posty: 19
Post 
Mam komputer z prockiem AthlonXP 2000+ i nie mogę zainstalować Premiera PRO, ponieważ procesor musi obsługiwać intelowskie polecenia SSL a ten procesor tego nie robi.
Jakim cudem zainstalowałeś go na swoim komputerze, jeżeli masz jeszcze niższy procesor, też bez obsługi SSL?


poniedziałek, 20 listopada 2006, 23:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 15 listopada 2006, 14:35
Posty: 7
Post 
Normalnie, wersja 2.0 niechciała się instalować ale 1.5 instaluje się normalnie

[ Dodano: Sro Lis 22, 2006 5:36 pm ]
A w takim razie mam pytanie, czy starsze wesje Adobe Premiere będą chodziły mi normalnie???

[ Dodano: Wto Gru 19, 2006 4:57 pm ]
no więc tak:


Sprawa uległa zmianie gdyż komputer zaczyna sie zawieszać również na Unlead Media Studio 7. Czy problem może być w wersji Windowsa?? Bądź z innym oprogaramowaniem z którego kożstają te programy??


poniedziałek, 20 listopada 2006, 23:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL