Teraz jest sobota, 19 stycznia 2019, 08:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Automatyczne odcinanie początku klipów 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 15:36
Posty: 33
Post Automatyczne odcinanie początku klipów
Czesć. Lubie kręcić filmy amatorskie. Takie hobby. Ale kiedy przeżuciłem klipy na kompa to zapomniałem że przed każdą sceną jest informacja o scenie itd...(taka tabliczka - żebym widział która scena - było duże scen wiec musiałem to zrobić). Teraz mam pytanie - Jaki jest najszybszy sposób aby teraz pozbyć się tych początków.

Pozdrawiam

_________________
I love Blender


środa, 22 listopada 2006, 16:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 10 sierpnia 2006, 18:38
Posty: 57
Post 
Podstawowe narzędzie do montażu to nożyczki! Radzę przyjrzeć się historii tej dziedziny. Współcześnie zastąpiły je odpowiednie narzędzia programowe. W Premierze służy do tego kursor w kształcie żyletki (nie wiem czy we wszystkich wersjach programu umieszczona w tym samym miejscu). Ewentualnie można jeszcze chwycić krawędź klipu i przesunąć w prawo aż do momentu gdzie zaczynać ma się właściwe ujęcie.

Nie mogę się powstrymać żeby nie zapytać: ile filmów zmontowałeś razem z tabliczkami na początku każdej sceny?

I jeszcze mała uszczypliwość z mojej strony... instrukcję programu polecam do śniadania a słownik ortograficzny do kolacji.

również pozdrawiam

_________________
Sony HDR-FX1 -> Studio TVZ
Sony VX2100 -> Studo Foto-Fox
Panasonic NV-GS75EP -> dom


piątek, 24 listopada 2006, 02:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 4 sierpnia 2006, 13:23
Posty: 79
Lokalizacja: lubelskie
Post 
to ja mam podobne pytanie, poprzedni programm którego używałem robił zakładki na przejścia na początku i końcu klipu (Pinnacle Liquid Edition), Czy można ustawić, aby adobe podczas zgrywania robil takie zakładki, bo dotychczas robiłem je ręcznie, automatyczna funkcja zaoszczędziłaby troche czasu.


piątek, 24 listopada 2006, 10:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 15:36
Posty: 33
Post 
to że jest zyletka - wiem
szukałem innego rozwiązania

Ps. Nie zrobiłem za dużo byków

_________________
I love Blender


poniedziałek, 27 listopada 2006, 19:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 10 sierpnia 2006, 18:38
Posty: 57
Post 
Inne rozwiązanie - chwytanie i przemieszczanie krawędzi "bloków"

Błędów może i niedużo ale za to rażące ;-)

łapka i pozdrawiam

_________________
Sony HDR-FX1 -> Studio TVZ
Sony VX2100 -> Studo Foto-Fox
Panasonic NV-GS75EP -> dom


wtorek, 28 listopada 2006, 01:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 15:36
Posty: 33
Post 
Chyba jednak to mi zostaję. Dzieki za propozycję

Pozdrawiam

_________________
I love Blender


wtorek, 28 listopada 2006, 18:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL