Teraz jest poniedziałek, 21 stycznia 2019, 12:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 HDV -------> Adobe Premiere 2.0 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 15 września 2005, 16:20
Posty: 89
Post HDV -------> Adobe Premiere 2.0
Witam,

Wiem, że podobny temat był juz poruszany na forum, ale.... ale dotyczyło to poniekąd innego problemu i innej kamery. Otóż, nie mogę zgrać HDV z FXa na AP 2.0. Capture Device is offline i koniec. HDV Splitem się zgrywa, także kamera i kabel są Ok. Nie wiem gdzie leży błąd, Może ktoś z Was przewalczył już temat tej konkretnej kamery i konkretnego softu. Bardzo prosze, podzoelcie się swoimi doświadczeniami.


piątek, 24 listopada 2006, 21:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 16 lipca 2005, 13:30
Posty: 110
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Powiem ci tak, jak podłączałem Fx1 do siebie to odrazu zaskoczył, poszedłem do studia i dwa kompy z AP2 go nie widziały. Wróciłem z kamerą do domu, podłączyłem mój komp i o dziwo też jej nie widział, podłączyłem drugi raz i ją zobaczył. Dlaczego tak sie działo to nie mam zielonego pojęcia.


piątek, 24 listopada 2006, 22:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 15 września 2005, 16:20
Posty: 89
Post 
no to mnie nie pocieszyłeś :) no ja juz próbowałem parenaście razy i nic, cisza :?

_________________
IntelCore i7, 12GB RAM, NVidia x295, HDD 3 x 1 TB + 750 GB system, Windows 7, 2 x Fujitsu-Siemens 24" Full HD, PWM EX1, Adobe CS4 pakiet


piątek, 24 listopada 2006, 22:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 403
Post 
Witam. Musisz w projekcie ustawić HDV tylko nie 1920x1080 ale 1440x1080 wtedy zobaczy (nie wiem dlaczego nie 1920x1080 chociaż FX właśnie tak nagrywa)Pozdrawiam daj znać czy poszło.


sobota, 25 listopada 2006, 08:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 15 września 2005, 16:20
Posty: 89
Post 
dziękuję Ci S_tach za odpowiedź, może to i logiczne, tylko z tego co widzę, nie ma możliwości ustawienia rozdzielczości w projekcie, chyba, że tak bardzo mnie przymuliło, że nie bardzo wiem gdzie.

[ Dodano: Sob Lis 25, 2006 11:08 am ]
frame size jest na szaro, bez możliwości edycji 1920x1080 i koniec :/

_________________
IntelCore i7, 12GB RAM, NVidia x295, HDD 3 x 1 TB + 750 GB system, Windows 7, 2 x Fujitsu-Siemens 24" Full HD, PWM EX1, Adobe CS4 pakiet


sobota, 25 listopada 2006, 11:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 403
Post 
Wybierasz nowy projekt i nie DV tylko HDV a tam już jest ustawione na 1440x1080. Bo jest jeszcze HDV-SD i tam jest 1920x1080.W tej chwili nie mam przed sobą AP PRO 2 także mówie wszystko z pamięci jak będe w domu to napiszę dokładnie może nawet jakiś scren z pulpitu.Pozdrawiam


sobota, 25 listopada 2006, 11:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 16 lipca 2005, 13:30
Posty: 110
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Na 100% w AP2 możesz wybrać format HDV 1440x1080, i jeśli winda wykrywa kamere to zgra bez porblemu. Ja myślałem że wogóle nie chce tobie kamery wykryć(nie przeczytałem dokładnie).


sobota, 25 listopada 2006, 14:08
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 15 września 2005, 16:20
Posty: 89
Post 
no bo AP nie wykrywa, natomiast winda wykrywa. Ale, albo mam dziwną wersję tego AP albo poprostu jestesm megaślepy, jak wybieram nowy projekt mam do wyboru tylko i wyłącznie: Adobe HD-SDI i tam na 100000000% nie ma, jest tylko 1920x1080, nastepnie SD-SDI i reszta to DV, nie posiadam czegoś takiego jak opcja HDV :(

[ Dodano: Sob Lis 25, 2006 3:35 pm ]
może musze zrobic jakiś update mojej wersji

[ Dodano: Sob Lis 25, 2006 3:45 pm ]
patrzyłem na updaty na stronie Adobe, owszem są, ale do Canona i JVC, ale rozdzielczość HDV w JVC to 1280x720 :-) także raczej nic z tego, byc może mam jedną z pierwszych wersji, wyjście jest takie. Jeżeli ktoś z Was ma takiego AP i u Was chodzi to bardzo proszę odezwijscie się, to jest kwestia przesłania 2 plików w sumie około 20 kb z presetami, będę wdzięczny za pomoc.

_________________
IntelCore i7, 12GB RAM, NVidia x295, HDD 3 x 1 TB + 750 GB system, Windows 7, 2 x Fujitsu-Siemens 24" Full HD, PWM EX1, Adobe CS4 pakiet


sobota, 25 listopada 2006, 15:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 403
Post 
To na 1000000% masz jakiś dziwny AP 2.0
Po 15-tej wrzuce jakiegoś screna z ustawieniami projektu.
Pozdrawiam


sobota, 25 listopada 2006, 15:48
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 15 września 2005, 16:20
Posty: 89
Post 
S-tach w takim razie wyślij mi na PW numer GG czy jakiś kontakt, jeżeli u Ciebie jest Ok to jeżeli byłoby to mozliwe to wysłałbys mi ten pliczek, jest na prawde niewielki i zajęłoby ci to jakieś 3 minutki a mnie bardzo pomogło

_________________
IntelCore i7, 12GB RAM, NVidia x295, HDD 3 x 1 TB + 750 GB system, Windows 7, 2 x Fujitsu-Siemens 24" Full HD, PWM EX1, Adobe CS4 pakiet


sobota, 25 listopada 2006, 15:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 403
Post 
Oto scren z ustawień AP pro 2.0 do przechwytu z kamery Sony HDR-FX1


sobota, 25 listopada 2006, 20:48
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 15 września 2005, 16:20
Posty: 89
Post 
no to ja nie posiadam czegoś takiego :-) a z tego co zauważyłem na zagranicznych forach nie tylko ja mam ten problem

_________________
IntelCore i7, 12GB RAM, NVidia x295, HDD 3 x 1 TB + 750 GB system, Windows 7, 2 x Fujitsu-Siemens 24" Full HD, PWM EX1, Adobe CS4 pakiet


sobota, 25 listopada 2006, 21:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
no a może masz pirata co :?: :oops:

_________________
Powoli do celu...


sobota, 25 listopada 2006, 22:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 15 września 2005, 16:20
Posty: 89
Post 
no tak sie składa, że nie :-), jakbym miał pirataq, nie zwalczałbym piractwa jak pare miesięcy temu na tym forum :-)

[ Dodano: Sob Lis 25, 2006 10:57 pm ]
http://www.studentfilmmakers.com/bb/vie ... d3484ed885

zobaczcie, nie tylko ja tak mam, i gość dostał taką samą odpowiedź jak udzielona mnie, że musi być :-)

[ Dodano: Sob Lis 25, 2006 11:00 pm ]
hehe a jeszcze jedna sprawa, jeżeli byłby to pirat.... to niby czemu ma byc okrojony ? :-) ktoś spatchował soft i wyciął jednego preseta ? :-) :-)

_________________
IntelCore i7, 12GB RAM, NVidia x295, HDD 3 x 1 TB + 750 GB system, Windows 7, 2 x Fujitsu-Siemens 24" Full HD, PWM EX1, Adobe CS4 pakiet


sobota, 25 listopada 2006, 22:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 30 października 2006, 11:12
Posty: 4
Post 
A ja mam znowu inny problem zhdr-fx1...komputer widzi ja tylko wtedy kiedy w menu kamery mam ustawienia do transportu dv, kiedy przełaczam na hdv juz jej nie widzi, słychac tylko dzwiekowy komunikat windowsa o podłaczanym urządzeniu. Próbowałem na innym kompie, z róznymi kablami i nic... Wejście w kamerze i.link może być troche uszkodzone(przy poruszaniu wtyczka sygnał jakby zanika, obraz przy transporcie zatrzymuje sie) , ale pomimo tego winda powinna wykrywac kamere ...Nie rozumiem. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem?Pozdrawiam


niedziela, 10 grudnia 2006, 12:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL