Teraz jest wtorek, 22 stycznia 2019, 02:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 AP Pro, AE 7.0 a różne metody poprawy jakości obrazu 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 29 stycznia 2006, 21:15
Posty: 54
Lokalizacja: Wrocław
Post AP Pro, AE 7.0 a różne metody poprawy jakości obrazu
Witam

Czy jest możliwość importowania z After Effects do Premiere niektórych funkcji dotyczących regulowania jakości obrazu?

Skomponowałem w Premierze 15 minutowy film, program poznawałem prawie przez pół roku z różnymi wynikami, termin oddania projektu do oceny upływa w połowie grudnia, do tego czasu muszę poprawić szczegóły obrazu (kolorystyka itp). Znam mniej więcej możliwości Premiere w tym zakresie, w AE nie pracowałem samodzielnie nigdy. Stąd też moje infantlne pytanie: czy są jakieś plug-iny, kóre można by załadować w Premierze i poszerzyć możliwości zarządzania obrazem?


poniedziałek, 27 listopada 2006, 13:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
phtm napisał(a):
Czy jest możliwość importowania z After Effects do Premiere niektórych funkcji dotyczących regulowania jakości obrazu?
wystarczy przekopiować interesujące nas filtry do katalogu plugins\common premiere. Oczywiście nie jest powiedziane, że wszystkie będą poprawnie działały.
phtm napisał(a):
czy są jakieś plug-iny, kóre można by załadować w Premierze i poszerzyć możliwości zarządzania obrazem?
color finesse

PS. projekty premiere można otwierać w AE (choć są pewne ograniczenia)


poniedziałek, 27 listopada 2006, 13:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 września 2006, 22:21
Posty: 58
Post 
-Damian- napisał(a):

PS. projekty premiere można otwierać w AE (choć są pewne ograniczenia)


hej

Własnie przez te "ograniczenia" to odniechcialo mi sie AE, mianowicie po otwarciu projektu AP w AE ściezki są przekształcone w maski , wiec tworzy sie dluuga lista , ale ok niech bedzie , to mogl bym jeszcze zaakceptowac dopiero problem pojawia sie gdy chce zapisac zmiany wprowadzone w AE ... znalazlem taką opcje jak eksport do pproj ,sprawdzilem i po otwarciu tego projektu w premiere zostaje ten sam widok timeline jak w AE tzn mnostwo sciezek schodkowo poukladanych ?? wprowadzone zmiany sa bez efektu (na samym poczatku pojawia sie miły komunikacik ze zastosowane filtry nie sa dostepne ) ... :D i po "efektowaniu" . AE to potezne narzedzie ale brak integracji z AP co jest dla mnie czyms dziwnym bo w koncu to tez Adobe wyklucza ten program z uzywalnosci . Bardzo chcialbym sie dowiedziec czy istnieje jakis inny , sprawdzony sposob na wspolprace tych programow ?

serdecznie pozdrawiam


czwartek, 7 grudnia 2006, 10:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
NLMan napisał(a):
Bardzo chcialbym sie dowiedziec czy istnieje jakis inny , sprawdzony sposob na wspolprace tych programow ?

serdecznie pozdrawiam


Tak, Dynamic Link.

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


czwartek, 7 grudnia 2006, 11:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL