Teraz jest poniedziałek, 21 stycznia 2019, 12:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 podział na sceny przy przechwytywaniu 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post podział na sceny przy przechwytywaniu
Siemanko! mam pytanko. Jak zgrac material z kamery (cyfrowej) do kompa zeby zostal on podzielony na sceny :?: Wiem o programie SceneLyzer, ale czy są moze jakies bezpłatne programiki? A najbardziej to zalezałoby mi zeby zrobic to za pomoca AP, slyszalam ze jest to mozliwe, ale nie potrafie znalezc do tego ustawien.
Z góry dzieki.


środa, 27 grudnia 2006, 11:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Tak W wertsji premiera pro masz w dolnym prawym rogu pocję do zaznaczenia " scene detect" lub tuż pod przyciskiem REC ikonkę z klapsem :D

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


środa, 27 grudnia 2006, 11:23
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
hm... wiec albo coś robie nie tak, albo juz sama nie wiem. Wlączam scen detect ale AP Pro nadal wgrywa material jednym cieciem. Dlaczego tak sie dzieje. Ogromnie mi zalezy zeby program ciał material na sceny, bo zeświruje, jak bede musiała sama pociac ponad 200 ujęć z jednej kasety. Co jeszcze musze zrobic?
Pozdrawiam
w razie moje gg 3290404


środa, 27 grudnia 2006, 13:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Może materiał jest nagrany bez przerw. AP rozróżnia sceny przez przerwy w nagrywaniu więc jak nagrasz godzinę bez przerwy to nie podzieli.

Pozdrawiam


środa, 27 grudnia 2006, 14:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
nie, material nagrany jest cieciami, okolo 200 na 60-minutowej kasetce. Ale byc moze juz wiem gdzie tkwi problem - moze kamera ktorej uzywam do zrzucania materialu nie ma kodu czasowego. Sprawdze to na innej kamerce i sie odezwe.
Dzieki i pozdrawiam


środa, 27 grudnia 2006, 14:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 grudnia 2006, 14:06
Posty: 19
Lokalizacja: warszawa
Post 
przy podłączeniu kamery do kompa nie włącza ci się windows movie maker? darmowy program i odrazu dzieli na sceny.


środa, 27 grudnia 2006, 15:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
Sony Vegas, przy wlaczeniu detekcji kazda scena jest w osobnym pliku.


środa, 27 grudnia 2006, 16:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
kamerator napisał(a):
przy podłączeniu kamery do kompa nie włącza ci się windows movie maker? darmowy program i odrazu dzieli na sceny.


tak więc włącza sie, ale on nie dzieli na sceny (tzn. w movie makerze widac podział, ale ja nie składam filmów w movi makerze, a na dysku zapisuje jeden plik) tak wiec ten programik mnie nie ratuje, ale dziekuje i pozdrawiam :D


czwartek, 28 grudnia 2006, 10:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 grudnia 2006, 14:06
Posty: 19
Lokalizacja: warszawa
Post 
w takim razie jezeli film nie jest zbyt długi można zrobić to ręcznie w premierze za pomocą razor tool. może brzmi strasznie ale to nie jest tak dużo roboty.


czwartek, 28 grudnia 2006, 11:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Przecież podzielony na scseny czy nie materiał i tak tzeba skracać i wyrzucać dużo. Nie widzę więc problemu. Zawsze zgrywam do jednego pliku.

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


czwartek, 28 grudnia 2006, 12:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 grudnia 2006, 14:06
Posty: 19
Lokalizacja: warszawa
Post 
gemeralnie ja też tak myśle i tak robię,ale moze ziuta chce montować pokolei sceny czy cos takiego.


czwartek, 28 grudnia 2006, 12:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
tu nie chodzi ze chce montowac po kolei, ale mam mase ciec i o wiele wygodniej jest montowac jak sie ma je osobno, poza tym jak wszystko jest w jednym pliku to trzeba wycinac po klatce miedzy poszczegolnymi klipami, wiec jezeli mam jakies bardzo krotkie ciecie (1-sekundowe) to co mi z niego zostanie :) poza tym montuje mase filmów i dodatkowe ciecia to strata czasu. Wiele zeczy ktore sfilmuje np w 50 minucie wklejam np w 30min, jak mam klip pociety na sceny, to wiem ze jest to np. ciecie 278, montowalam juz na jednym godzinnym klipie, ale jest to dla mnie strata czasu (montuje duzo bo zajmuje sie tym zawodowo)


czwartek, 28 grudnia 2006, 12:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
http://www.scenalyzer.com/buy_on_line.html

39 Euro - jak montujesz zawodowo to chyba błyskawicznie się zwróci ... A wszystkie Twoje kłopoty błyskawicznie ustąpią ...

PS. No może nie wszystkie - Premierka to spory kłopot ;>

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


czwartek, 28 grudnia 2006, 13:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Waśnie uzyskalem odpowiedż na mój dylemat: jakie są korzyści z pociętego na sceny pliku przy zgrywaniu. Rozjaśnio mi się. Dzięki.

Pozdrawiam

[ Dodano: Czw Gru 28, 2006 12:24 pm ]
A przechwytuję czasem z podzialem na sceny darmowym programikiem: http://windv.mourek.cz/

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


czwartek, 28 grudnia 2006, 13:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
jeesoo napisał(a):
39 Euro - jak montujesz zawodowo to chyba błyskawicznie się zwróci ...

pewnie ze sie zwroci, ale do tej pory pracowalam dla innej firmy, teraz zaczynamna wlasna reke, na razie nie mam funduszy na wszystkie programy, wiec te co idzie poszukuje za free. Potem napewno zainwestuje w cos lepszego.
Ale dziekuje :)

Ps. jednak juz wiem czemu nie dziala scen detect w AP Pro, to jest najprawdopodobniej wina kamerki, ktora zgrywa materiał lub ktora nagrywala material, musi miec funkcje kodu czasowego, zeby rozroznic miejsca w ktorych byly ciecia. Sprawdze to i odpisze

Jednak nie jest to wina kamerki :( chyba faktycznie to wina wersji AP Pro, ponoc jedynka tak miała. Sprawdze i znowu dam znac


Ostatnio edytowano piątek, 29 grudnia 2006, 20:24 przez ziutka, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 28 grudnia 2006, 14:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL