Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 16:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Napisy 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Napisy
witam ma pytanie gdzie sa efekty do napisów w adobe premiere pro 2.0 ?? czy wogóle są?? z góry thx za odpowiedz


sobota, 6 stycznia 2007, 19:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
dexters napisał(a):
efekty do napisów w adobe premiere pro 2.0

Wcisnij F9. Po stworzeniu dowolnego napisu masz z prawej strony kolumnę z różnymi parametrami i tam możesz wpływać na ich wygląd.
Możesz również użyć Aftera i masz wiele gotowych efektów (animacji) napisów, lub doinstaluj Heroglypha firmy Prodad.


sobota, 6 stycznia 2007, 20:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
no stworzylem napis dodalem do Video i są efekty po lewej stronie ale niema efektów do napisów?? mozna prosic a boardziej szczegółowe wyjasnienie?? z góy dziękuje! chodzi mi o jakies ruchy napisów itp


sobota, 6 stycznia 2007, 21:43
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
dexters napisał(a):
no stworzylem napis dodalem do Video i są efekty po lewej stronie ale niema efektów do napisów


Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś? Wszystko tworzysz w Titlerze (to to okno po wciśnięciu F9). Tam możesz dodać różne style do napisu, cienie, gradienty, głębię itp. Po prostu możesz zrobić efektywny pod kątem graficznym napis. Poza tym nie wiem co myślisz mówiąc efekty. Jeśli chodzi Ci o różnego rodzaju wodotryski i animacje to wykorzystaj jakieś dodatkowe pluginy lub wcześniej wspomnianego After Effects.

[ Dodano: Sob Sty 06, 2007 10:29 pm ]
dexters napisał(a):
chodzi mi o jakies ruchy napisów itp

Sorki. Nie przeczytałem dokłądnie. W samym AP za wiele nie zdziałasz. Jedynie proste ruchy, przenikanie, skalowanie itp. Użyj AE lub Heroglypha to będziesz miał animowane napisy.


sobota, 6 stycznia 2007, 21:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Adoba After Effect 7.01 moze byc ?? dobry będzie?


sobota, 6 stycznia 2007, 22:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Cytuj:
Adoba After Effect 7.01 moze byc ?? dobry będzie?
Bardzo dobry.


sobota, 6 stycznia 2007, 23:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dziekuje panu za pomoc jestem wdzięczny :D :!:

Zainstalowałem adobe after effecta i odpalam adobe premier i nie ma w nim go, nie da sie go jakos skleic z adobem premierem?? poporstu chodzi mi ze adobe after efecta musze odpalac osobno


sobota, 6 stycznia 2007, 23:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
dexters napisał(a):
chodzi mi ze adobe after efecta musze odpalac osobno

AE to osobny program. Jesli masz zainstalowany cały Adobe Production Studio to z poziomu AP możesz przy uzyciu Dynamic Link uruchomić AE, stworzyć jakąś kompozycję (w twoim przypadku animowane napisy) i wciągnąć do AP.


niedziela, 7 stycznia 2007, 00:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL