Teraz jest czwartek, 3 grudnia 2020, 22:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Kilka prostych pytań 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 24 grudnia 2006, 16:23
Posty: 7
Post Kilka prostych pytań
Witam
Jestem początkującym posiadaczem kamery Panasonic nv-gs280.
Jeśli te pytania zadam w nieodpowiednim miejscu to z góry sory, jednak nie mogłem się zdecydować gdzie to napisać, napisałem to w tym miejscu, ponieważ chce korzystać z Adobe Premiere (po tym co o nim wyczytałem myśle, że sprosta moim wymaganiom :wink: ).
Więc przejdźmy do rzeczy:
Po sprostaniu pierwszym problemom (które opisałem na forum), zorientowałem się, że kabel USB nie jest ideałem, pozatym z tego co się dowiedziałem, przy kożystaniu z Adobe Premiere trzeba mieć FireWire. W takim wypadku postanowiłem je sobie zakupić i tutaj moje pierwsze pytanie.
Jaki jest dobry kontroler FireWire (do ok.150zł)?
Drugim pytaniem zaś jest to czy będe czegoś jeszcze potrzebować oprócz kontrolera FireWire (oczywiście kabla :wink: ) i programu Adobe Premiere na początku?
Aha i jeszcze z jakiej wersji programu Adobe Premiere najlepiej korzystać?
Serdecznie pozdrawiam Bachor


Ostatnio edytowano niedziela, 7 stycznia 2007, 22:31 przez Bachor, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 7 stycznia 2007, 22:00
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 8 października 2006, 22:17
Posty: 75
Lokalizacja: Eire
Post 
Kontrolery? Według mnie wszystkie sa jednakowe. Moge sie mylić ale tak mi się zdaje.
Potrzebujesz jeszcze dużego twardziela , bo materiał zgrany z kamerki zajmuje dużo gigabajtów. No i jak już to premiere pro 2.

_________________
Ireland In My Eyes new==>Belfast Motor Show
ASUS P5Q DeLuxe / Q9550 / 4x2Gb ddr2 Crucial BallistiX 6400 4-4-4-12 / ATI HD4890 OC/ 2,25Tb HDD / Sony HDR-HC9E


niedziela, 7 stycznia 2007, 22:13
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 27 maja 2005, 23:50
Posty: 147
Lokalizacja: Przemyśl
Post 
Witam
Otóż nie, nie wszystkie kontrolery są takie same.
Zdecydowanie polecam te na układzie Texas Instruments a odradzam te na VIA lub SIS.
Co do dysku to święta prawda czym większy tym lepszy (godzina materiału DV to ok. 13 GB).
Pozdrawiam


niedziela, 7 stycznia 2007, 22:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 24 grudnia 2006, 16:23
Posty: 7
Post 
Na moim dysku mieści się około 50GB, a wolnego miejsca mam 32 GB.
Celeron 3.07GHz, 512mb ram. Powinno wystarczyć.


Ostatnio edytowano niedziela, 7 stycznia 2007, 23:26 przez Bachor, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 7 stycznia 2007, 22:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 27 grudnia 2006, 13:19
Posty: 26
Post 
Witam, karta FW to nie wszystko faktycznie VIA odradzam same problemy,AP2 hmm. spore wymagania sprzetowe i zeby byc zadowolonym z pracy potrzebny nie tylko twardziel ale i ram i procek szybki i zadl by sie drugi dysk (szybki) na sam materiał video.A tak na koniec to przy dzisiejszych programach trzeba mień dobry sprzet. Pozdrawiam :D


niedziela, 7 stycznia 2007, 23:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
32G wolnej pamięci ? No to weź pod uwagę że zgrać wyniki to też gdzieś musisz , a o ile pamiętam to premierek też jakieś przeliczenia pomocnicze zapisuje. Co do karty to jeszcze poza Texasem może być NEC .


niedziela, 7 stycznia 2007, 23:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL