|
Teraz jest środa, 20 stycznia 2021, 05:31
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Napisy
witam ma pytanie gdzie sa efekty do napisów w adobe premiere pro 2.0 ?? czy wogóle są?? z góry thx za odpowiedz
|
sobota, 6 stycznia 2007, 19:30 |
|
 |
mmstudio
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33 Posty: 932 Lokalizacja: Poznań
|
dexters napisał(a): efekty do napisów w adobe premiere pro 2.0
Wcisnij F9. Po stworzeniu dowolnego napisu masz z prawej strony kolumnę z różnymi parametrami i tam możesz wpływać na ich wygląd.
Możesz również użyć Aftera i masz wiele gotowych efektów (animacji) napisów, lub doinstaluj Heroglypha firmy Prodad.
|
sobota, 6 stycznia 2007, 20:40 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
no stworzylem napis dodalem do Video i są efekty po lewej stronie ale niema efektów do napisów?? mozna prosic a boardziej szczegółowe wyjasnienie?? z góy dziękuje! chodzi mi o jakies ruchy napisów itp
|
sobota, 6 stycznia 2007, 21:43 |
|
 |
mmstudio
Aktywny bywalec
|
dexters napisał(a): no stworzylem napis dodalem do Video i są efekty po lewej stronie ale niema efektów do napisów Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś? Wszystko tworzysz w Titlerze (to to okno po wciśnięciu F9). Tam możesz dodać różne style do napisu, cienie, gradienty, głębię itp. Po prostu możesz zrobić efektywny pod kątem graficznym napis. Poza tym nie wiem co myślisz mówiąc efekty. Jeśli chodzi Ci o różnego rodzaju wodotryski i animacje to wykorzystaj jakieś dodatkowe pluginy lub wcześniej wspomnianego After Effects. [ Dodano: Sob Sty 06, 2007 10:29 pm ]dexters napisał(a): chodzi mi o jakies ruchy napisów itp
Sorki. Nie przeczytałem dokłądnie. W samym AP za wiele nie zdziałasz. Jedynie proste ruchy, przenikanie, skalowanie itp. Użyj AE lub Heroglypha to będziesz miał animowane napisy.
|
sobota, 6 stycznia 2007, 21:52 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Adoba After Effect 7.01 moze byc ?? dobry będzie?
|
sobota, 6 stycznia 2007, 22:50 |
|
 |
mmstudio
Aktywny bywalec
|
Cytuj: Adoba After Effect 7.01 moze byc ?? dobry będzie? Bardzo dobry.
|
sobota, 6 stycznia 2007, 23:53 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Dziekuje panu za pomoc jestem wdzięczny
Zainstalowałem adobe after effecta i odpalam adobe premier i nie ma w nim go, nie da sie go jakos skleic z adobem premierem?? poporstu chodzi mi ze adobe after efecta musze odpalac osobno
|
sobota, 6 stycznia 2007, 23:57 |
|
 |
mmstudio
Aktywny bywalec
|
dexters napisał(a): chodzi mi ze adobe after efecta musze odpalac osobno
AE to osobny program. Jesli masz zainstalowany cały Adobe Production Studio to z poziomu AP możesz przy uzyciu Dynamic Link uruchomić AE, stworzyć jakąś kompozycję (w twoim przypadku animowane napisy) i wciągnąć do AP.
|
niedziela, 7 stycznia 2007, 00:21 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|