Teraz jest wtorek, 24 listopada 2020, 23:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 jak dostac film na plyte DVD? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post jak dostac film na plyte DVD?
Witam.
Już nieraz mi pomogliście, wiec znowu zwracam sie z moim problemem właśnie do Was.

Mam zmontowany w Adobe Premiere film, ok. 2h, chce go wypalic na DVD, nie mam zadnej karty do montazu (wczesniej pracowalam na matroxie i problemu nie mialam). Ustawiałam w "eksporcie" w AP różne parametry, ale zazwyczaj film przekraczal 18GB a w dodatku mial kiepska jakosc. Co mam zrobic? jakie programy zdobyc?? (najlepiej bezplatne :) ) a potem w jakim programie najlepiej wypalic plytke? Znam Dvd-it, ale ostatnkio dorwalam Uleada, tylko ze nie umiem sie nim poslugiwac :(

POMÓŻCIE prosze


środa, 7 lutego 2007, 16:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
Renderuj do mpeg2.

http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php? ... ight=mpeg2

a tutaj masz wyjasnione czy lepiej w VBR czy CBR :wink:


środa, 7 lutego 2007, 17:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
wiem ze do mpeg2, znalazlam w AP mpeg2 (okienko do zaznaczenia przy kompresji DV AVI), ale wielkosc pliku jest duza a jakosc paskudna, moze musze miec jakies dodatkowe kompresory do mpeg2, ale jakie dzialaja z AP? chcialabym wysylac do mpeg2 prosto z timeline


środa, 7 lutego 2007, 17:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
a tego to juz nie wiem, bo ja mam stycznosc z sony vegas, tam wszystko ladnie wychodzi.


środa, 7 lutego 2007, 19:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
ziutka napisał(a):
znalazlam w AP mpeg2 (okienko do zaznaczenia przy kompresji DV AVI)

Przecież mpeg2 to nie DV. Napisz jaśniej po kolei jak to robisz i oczywiście podaj wersję AP.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


środa, 7 lutego 2007, 20:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Zamiast słów, obrazek. :wink:

Obrazek


środa, 7 lutego 2007, 20:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
zet120 napisał(a):
Zamiast słów, obrazek. Wink

Zgadza się tylko po pierwsze nie wiesz czy Ziutka pracuje na AP 2.0 (nie podała wersji) a po drugie przy podanych ustawieniach nie wciśnie 2h na płytę.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


środa, 7 lutego 2007, 20:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 26 grudnia 2006, 14:11
Posty: 71
Post 
Już odpowiadam:
Pracuję na AP 6.0 (wersja pro chyba mnie jeszcze troche praerasta, przyzwyczaiłam sie do szóstki i ciezko mi zmienić to przyzwyczajenie).

ustawienia projektu to:
compressor - Mictsoft DV (PAL)
frame size - 720x576
pixel aspect ratio - D1/DV PAL (1.067)
frame rate - 25
depth - millions, Quality - 100%

I racja, pomyliłam sie, nie znalazlam tego mpeg2 przy DV AVI tylko przy GENERAL Microsoft AVI -> VIDEO DiviX@5.2. 1 Codec, ale mimo to nie mam już dalej ustawień np. DVD 4.7GB (są tylko CD-R i 1/3 DVD-R, 1/4 DVD-R, 1/5 DVD-R). Wybierałam przeróżne kombinacje, ale wszystko kończyło sie ogromnym rozmiarem lub/i kiepską jakością.


piątek, 9 lutego 2007, 10:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
ziutka napisał(a):
Microsoft AVI -> VIDEO DiviX@5.2.


DiviX to nie Mpeg-2 !!!

_________________
Powoli do celu...


piątek, 9 lutego 2007, 11:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
ziutka napisał(a):
Już odpowiadam:
Pracuję na AP 6.0 (wersja pro chyba mnie jeszcze troche praerasta, przyzwyczaiłam sie do szóstki i ciezko mi zmienić to przyzwyczajenie).

ustawienia projektu to:
compressor - Mictsoft DV (PAL)
frame size - 720x576
pixel aspect ratio - D1/DV PAL (1.067)
frame rate - 25
depth - millions, Quality - 100%

I racja, pomyliłam sie, nie znalazlam tego mpeg2 przy DV AVI tylko przy GENERAL Microsoft AVI -> VIDEO DiviX@5.2. 1 Codec, ale mimo to nie mam już dalej ustawień np. DVD 4.7GB (są tylko CD-R i 1/3 DVD-R, 1/4 DVD-R, 1/5 DVD-R). Wybierałam przeróżne kombinacje, ale wszystko kończyło sie ogromnym rozmiarem lub/i kiepską jakością.

Nie jestem pewien czy w wersji 6.0 jest mozliwośc kodowania do MPEG2 wprost z linii czasu(niech się wypowiedzą aktualni użytkownicy). Wiem że jest na pewno w wersji 6.5. I tam robisz to za pomoca poleceń File - Export Timeline - Adobe Media Encoder (i tam masz wszelkie ustawienia) Jeśli nie masz tego w 6.0 to chyba jednak nie ma.
W każdym razie możesz zainstalować jakiś dodatkowy program kodujący działający jako plugin pod AP. Polecam Canopus Procoder 2.0. Szybkie kodowanie, świetna jakośc.

Miłego Dnia


piątek, 9 lutego 2007, 11:56
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 29 marca 2006, 14:59
Posty: 143
Post 
nie wiem za bardzo co namieszałaś. Przerenderuj do AVI a potem możesz płytkę zrobić nawet w nero tylko nie schodż z bitrate poniżej 6000 ew. 5500 to już zdecydowane minimum. Jeśli masz coś z Uleada to polecam nie wspomnę o Procoderze, ale to już kosztuje. Piszesz o 18Gb tj 1,5 godziny. Przy bitrate 6000 powinno się zmieścić.


piątek, 9 lutego 2007, 13:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 września 2004, 13:59
Posty: 51
Lokalizacja: Kalisz
Post 
Podepnę się do postu. Czy Adobe Premiere Pro 2.0 PRO potrafi wyeksportować tak żeby utworzył od razu katalogi DVD (Video_TS...)

_________________
Canon MVX200i, SONY HDR-CX130E


czwartek, 15 lutego 2007, 13:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Wiesiek1 napisał(a):
Czy Adobe Premiere Pro 2.0 PRO potrafi wyeksportować tak żeby utworzył od razu katalogi DVD (Video_TS...)

Potrafi. :wink:
Przedtem można jeszcze utworzyć menu choć niekoniecznie.


czwartek, 15 lutego 2007, 16:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 2 października 2007, 22:16
Posty: 16
Post 
zet120 napisał(a):
Wiesiek1 napisał(a):
Czy Adobe Premiere Pro 2.0 PRO potrafi wyeksportować tak żeby utworzył od razu katalogi DVD (Video_TS...)

Potrafi. :wink:
Przedtem można jeszcze utworzyć menu choć niekoniecznie.


jest jednak pewien problem

po stworzeniu menu (bez menu chyba ten sam efekt) premiere doklada sobie katalog oprocz video_ts jeszcze jakis 2 w tym momencie nei pamietam nazwy ale zajmuje on okolo 120MB ktore moznaby wykrozystac na film. czy da sie zrobic cos zeby premiere nie generowal tego katalogu i pozwolil zapisac wiecej danych na DVD
pozdrawiam
wolku


wtorek, 2 października 2007, 23:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post 
do premiera 6.0 to najtaniej wyjdzie dokupic Canopus Procoder Express

a bitrate polecam ustawic zmienny 3500-7000 , najlepsza jakosc i dwa przebiegi


środa, 3 października 2007, 07:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL