Teraz jest niedziela, 20 stycznia 2019, 11:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Jaki Adobe Premiere wybrać ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 29 stycznia 2007, 23:43
Posty: 5
Lokalizacja: Szczecin
Post Jaki Adobe Premiere wybrać ?
Borykam sie właśnie z problemem wyboru programu z rodziny Adobe . Kazdy z nich kosztuje swoje , nie chciałbym więc za bardzo bawić się w kompletowanie ich i wykładanie na półkę . Bardziej chodzi mi o optimum Wiem ,że wersji jest kilka : AP 6,0 6,5 Pro 1,5 2,0 Elements i pewnie jeszcze w cholere innych ...:) Chciałbym wybrać optymalny do nauki , ale równiez troche zbajerowany oczywiscie chodzi o efekty których można sie działajac na tym programie nauczyc ( coś co bede mógł wykorzystac w przyszłości ) . Może dla niektorych problem jest błachy , ale nie dla mnie - bo wydajac gotówke , w przypadku tych programów niemała , nie chciałbym stanąć przed następnym dylematem za ok 0,5 roku A tak naprawde oprócz AAfter Effect nie mam zielonego pojecia czym sie te wersje różnia od siebie oprócz oczywiście innych cyferek oznaczajacych wersje . Więc Drodzy Forumowicze - help


niedziela, 18 lutego 2007, 21:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Jaki Adobe Premiere wybrać ?
zoombie1 napisał(a):
A tak naprawde oprócz AAfter Effect nie mam zielonego pojecia czym sie te wersje różnia od siebie oprócz oczywiście innych cyferek oznaczajacych wersje . Więc Drodzy Forumowicze - help


Tzn. jak oprócz After Effect ? W skład Adobe Premiere nie wchodzi After Effect - to jest osobny program.
Jeżeli chodzi o wybór to krótko - na taki, na który Cię stać. Adobe Premiere Pro 2 wymaga komputera dwuprocesorowego. Pro od pro 1,5 różni się chyba tylko tym, że ten drugi ma zdefiniowane ustwienia dla obrazu HD. Ja satwiam na razie na Pro ale to jest moja zupełnie subiektywna propozycja.

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


poniedziałek, 19 lutego 2007, 01:22
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post Re: Jaki Adobe Premiere wybrać ?
zoombie1 napisał(a):
Borykam sie właśnie z problemem wyboru programu z rodziny Adobe . Kazdy z nich kosztuje swoje , nie chciałbym więc za bardzo bawić się w kompletowanie ich i wykładanie na półkę . Bardziej chodzi mi o optimum Wiem ,że wersji jest kilka : AP 6,0 6,5 Pro 1,5 2,0 Elements i pewnie jeszcze w cholere innych ...:) Chciałbym wybrać optymalny do nauki , ale równiez troche zbajerowany oczywiscie chodzi o efekty których można sie działajac na tym programie nauczyc ( coś co bede mógł wykorzystac w przyszłości ) . Może dla niektorych problem jest błachy , ale nie dla mnie - bo wydajac gotówke , w przypadku tych programów niemała , nie chciałbym stanąć przed następnym dylematem za ok 0,5 roku A tak naprawde oprócz AAfter Effect nie mam zielonego pojecia czym sie te wersje różnia od siebie oprócz oczywiście innych cyferek oznaczajacych wersje . Więc Drodzy Forumowicze - help


Jeżeli tak bardzo się upierasz przy AP to wybór dla Ciebie : AP Elements 3.0 nauczysz się za niewielkie koszta i później zdecydujesz czy należy zainwestować kupę kasy w pełną wersję.


poniedziałek, 19 lutego 2007, 01:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 11 sierpnia 2006, 11:38
Posty: 7
Post 
Testowałem Premiere Pro, a potem Elements i stwierdziłem, że wszystko co zrobiłem na Pro zrobiłem również na Elements, a nawet parę rzeczy szybciej. Dlatego kupiłem ten drugi program.
Powiedzcie czy źle zainwestowałem? Co ma Pro ukrytego w sobie tak cennego, że warte jest 4 tys. więcej niż Elements? Bo już kilkadziesiąt filmików zmontowałem i nie znalazłem tego czegoś. Fakt, że nie jestem zawodowcem czy profesjonalistą, więc może nawet nie wiem gdzie są te "zawodowe" funkcje w Pro.


poniedziałek, 19 lutego 2007, 13:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post Re: Jaki Adobe Premiere wybrać ?
maciek p napisał(a):
Adobe Premiere Pro 2 wymaga komputera dwuprocesorowego.
Nie moge sie doszukać mojego drugiego procesora, jakieś pomysły gdzie może być?
Cytuj:
Pro od pro 1,5 różni się chyba tylko tym, że ten drugi ma zdefiniowane ustwienia dla obrazu HD.
Działa detekcja scen, filtry typu Auto, jakieś presety, poprawiony bład z eksportem dźwięku


poniedziałek, 19 lutego 2007, 17:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL