Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 01:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Adobe After Effects - przeniesienie materiału do Premiere 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 września 2004, 13:59
Posty: 51
Lokalizacja: Kalisz
Post Adobe After Effects - przeniesienie materiału do Premiere
Przeszukałem forum ale niestety nie znalazłem.
Program wykorzystuje jednorazowo (w wersji trialowej ver 7.0) i nie chciał bym inwestować w jakąś (wcale nie tanią) lekturę. Zaimportowałem sobie krótki urywek filmu i na tym zrobiłem animowane napisy (takie kolorowe z cieniem). Teraz chciałbym przenieść te napisy do premiere (wersja pro 2 trial) ale tak żeby nie miały tła (tło przeźroczyste) co umożliwi mi wstawienie tego tekstu w premiere w dowolnym miejscu filmu.
Jeśli nie ma takiej możliwości żeby zrobić tło przeźroczyste to przeniosę razem z filmem.
Próbowałem przez Plik > Eksport > Adobe Premiere Pro Project wyeksportować, lecz eksportuje mi sam film w tle - bez animowanych napisów. Czy trzeba przed eksportem te napisy jakoś połączyć z tłem?

_________________
Canon MVX200i, SONY HDR-CX130E


piątek, 23 lutego 2007, 10:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 16 lipca 2005, 13:30
Posty: 110
Lokalizacja: Warszawa
Post 
prawym myszy na comp-set proxy - movie. Następnie w opcjach musisz zaznaczyć rgb+alpha oraz wybrać fotmat który przyjmuje kanał alpha. Najlepiej qucke time lub avi bez kompresji. Dzięki temu będziesz mógł załadować napisy w premierze i nałożyć w każde dowolne miejsce.


piątek, 23 lutego 2007, 17:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Wiesiek1 napisał(a):
Jeśli nie ma takiej możliwości żeby zrobić tło przeźroczyste to przeniosę razem z filmem.

Jest taka mozliwość. Eksportujesz jako Quick Time.
Wiesiek1 napisał(a):
Próbowałem przez Plik > Eksport > Adobe Premiere Pro Project wyeksportować, lecz eksportuje mi sam film w tle - bez animowanych napisów.

A dlaczego nie zrobisz eksportu jako AVI DV?

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 23 lutego 2007, 17:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Enterprise Entertainment napisał(a):
prawym myszy na comp-set proxy - movie.
Jak już to composition -> make movie. Proxy służy do czegoś zupełnie innego.


piątek, 23 lutego 2007, 18:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 16 lipca 2005, 13:30
Posty: 110
Lokalizacja: Warszawa
Post 
fakt, przez ostatnie dwa tygodnie używałem tylko setproxy, tworząc większa animację i już się przyzwyczaiłem.


piątek, 23 lutego 2007, 19:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 września 2004, 13:59
Posty: 51
Lokalizacja: Kalisz
Post 
Wielkie dzięki Panowie. Sam chyba w życiu bym nie doszedł do tego. Trochę mało na tym forum o tym programie. Pewnie dlatego że mało osób (zwłaszcza amatorów takich jak ja) łapie się za to dość potężne narzędzie.

_________________
Canon MVX200i, SONY HDR-CX130E


piątek, 23 lutego 2007, 21:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL