Teraz jest środa, 3 marca 2021, 02:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Jest dźwięk nie ma obrazu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 12:49
Posty: 3
Post Jest dźwięk nie ma obrazu
Witam wszystkich szanownych i nie szanownych użytkowników tego forum. Szukałem, szukałem, lecz nie znalazłem odpowiedzi we wcześniejszych postach.
Problem jest następujący: posiadam Adobe Premier 6.0, mój materiał filmowy (mpg), który wymaga obróbki jest wykrywany przez Adobe jako plik dźwiękowy - a np power director widzi jako film.
Brakuje mi jakiś kodeków czy dodatkowego softu ?
Mogę tylko dodać iż film był konwertowany z ntsc (jeśli by to miało jakieś znaczenie).
Dzięki za wszelką pomoc.


środa, 6 grudnia 2006, 19:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post Re: Jest dźwięk nie ma obrazu
whiskey111 napisał(a):
Witam wszystkich szanownych i nie szanownych użytkowników tego forum. Szukałem, szukałem, lecz nie znalazłem odpowiedzi we wcześniejszych postach.
Problem jest następujący: posiadam Adobe Premier 6.0, mój materiał filmowy (mpg), który wymaga obróbki jest wykrywany przez Adobe jako plik dźwiękowy - a np power director widzi jako film.
Brakuje mi jakiś kodeków czy dodatkowego softu ?
Mogę tylko dodać iż film był konwertowany z ntsc (jeśli by to miało jakieś znaczenie).
Dzięki za wszelką pomoc.


witam
możesz zrobić tak; zinstaluj sobie Gspot'a, lub Avicodec'a, lub Mediainfo i sprawdź info tego pliku video. Każdy z tych programików poinformuje z jakimi kodekami filmik był tworzony (video + audio) i czy masz je w systemie. Jeżeli nie będziesz czegoś miał to polecam:ffdshow i klmcodec136, to takie uniwersalne, bardzo dobre kodeki.Ja osobiście innych nie posiadam, te mi wystarczą. Powinno być już dobrze.
pozdrawiam


środa, 6 grudnia 2006, 21:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 12:49
Posty: 3
Post 
Wielkie dzięki. Poszukam wskazanych softów o zobaczę jak będzie. Na pewno poinformuję o wynikach :)


czwartek, 7 grudnia 2006, 12:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 grudnia 2006, 23:39
Posty: 5
Post 
Kliknij prawym przyciskiem myszki na podgląd obrazu (sequence) wybierz opcję "display mode" i zaznacz Composite - moze to pomoze ;)


wtorek, 16 stycznia 2007, 18:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 25 stycznia 2007, 18:28
Posty: 5
Post 
Premiere nigdy nie obsługiwał pliów mpg i żadne dodatkowe kodeki nic tu nie pomogą. Trzeba to przerobić na AVI np. ProCoderem.


niedziela, 28 stycznia 2007, 15:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 12:49
Posty: 3
Post 
Po długiej przerwie zabrałem się ponownie za obróbkę tego filmu :)
Zainstalowanie dodatkowych kodeków nic nie pomogło - będę próbował przekonwertować na avi.
Chciałbym też aby film ten mógł być odtwarzany nie tylko na komputerze ale również na domowych (telewizyjnych) odtwarzaczach dvd. I w tej kwestii napotkałem na masę problemów (zagadnień). Mimo iż posiadam książkę Adobe Premier pana Goduli (z wydawnictwa Heliona) to nie znalazłem w niej odpowiedzi na ten temat.

[ Dodano: Sro Kwi 18, 2007 4:40 pm ]
Procoder jest programem płatnym - próbowałem różnymi darmowymi przerobić film na avi ale po przerobieniu format okazał się nierozpoznawalny dla dla Adobe Premiera.
Jakim programem oprócz Procodera mogę zrobić z tego avi ?

I dlaczego Adobe czyta inne pliki mpg a tego mojego filmu nie chce ?
Czy może to być wina braku prawidłowych ustawień w opcjach Adobe ?


sobota, 10 marca 2007, 20:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL