Teraz jest poniedziałek, 21 stycznia 2019, 09:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Menu w APP 2 i coś w rodzaju Smart Compositor w MediaStudio 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Menu w APP 2 i coś w rodzaju Smart Compositor w MediaStudio
Witam,
szukałem na forum ale nie znalazłem informacji dot. robienie menu w APP 2.
Niedawno przez przypadek (grzebiac w programie) wlaczyla mi sie jakas zakladka z planszami do robienie menu, ale nie wiem jak to zrobilem :)
Jesli ktos bedzie uprzejmy wytlumaczyc jak to sie robi bede wdzieczny.
W ksiazce ktora kupilem - Adobe Premiere Pro cwiczenia nie ma tego.
Drugiej Ksiazki ktora polecacie niestety nie ma.

Drugie pytanie - czy w AAP 2 jest cos takiego jak np. w Media Studio 8 - Smart Compositor (o ile dobrze pamietam) - w wersji testowej jest tam chyba cos kolo 3 szablonow.


wtorek, 3 kwietnia 2007, 16:35
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Najlepiej przy otwartym AP wcisnij F1. W pasek search: wpisz "menu"
Masz tam wszystko ładnie opisowo i obrazowo wyjaśnione :)


wtorek, 3 kwietnia 2007, 18:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mmstudio napisał(a):
Najlepiej przy otwartym AP wcisnij F1. W pasek search: wpisz "menu"
Masz tam wszystko ładnie opisowo i obrazowo wyjaśnione :)


:)
OK, chodzilo mi wlasnie o to w window - DVD layout
Ale z tego co zobaczylem menu jest dla np. danego projektu, czyli zaznaczasz jakies miejsca i tam prowadzi wybor.
A czy da sie np. zrobic cos takiego by do menu dodac kilka innych projektow, moze cos przeoczylem?
Ja np. jak krece coreczke to potem z tasmy np. 40-45 minut wybieram kilka smiesznych, wesolych scen, obrabiam je (osobne projekty)- jakies efekty itp. i np. w VideoStudio 8 do menu mozna dodac te "osobne" projekty, do menu dodaje tez caly film jak leci - to taka forma archiwim coreczki :)
Wiec jak ktos chce zobaczyc dziwaczne sceny z danego filmu to je oglada, chce caly film tez ogladnie, wszystko w jednym menu.

A co z drugim pytaniem, moze chociaz podac jakie wtyczki mozna uzywac, najlepiej free a jak nie to jakies testowe co robia takie efekty.


wtorek, 3 kwietnia 2007, 18:46
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
e-root napisał(a):
czy w AAP 2 jest cos takiego jak np. w Media Studio 8 - Smart Compositor

Nie wiem czy Smart Compositor z Media Studio to to o czym myślę ale kto wie. :wink:

Pozostałe wtyczki choć pewnie nie wszystkie znajdziesz tutaj.


wtorek, 3 kwietnia 2007, 20:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie, to nie to, Smart Compositor w MediaStudio 8 to cos w rodzaju czołowki (nie za bardzo wiem jak to nazwac) - np. jest tam taki wygladajacy na jakis telebim zlozony z kilku monitorow, w monitory mozesz powsadzac klipy, zdjecia, do tego napisy, potem to wszystko sie np. "rozsypuje"
Chodzi mi o jakas wtyczke/plugin robiacy takie efekty, pluginow masa ale co wybrac?


wtorek, 3 kwietnia 2007, 22:28
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 2 października 2007, 22:16
Posty: 16
Post 
pytanko odnosnie menu

jak ominac taka rzecz. premiere gdy robie sobie menu a nastepnie eksportuje do obrazu DVD nagrywa jeszcze katalog z jakimis bzdurami do niczego nie potrzebnymi ktore nie sa jakby czescia plyty dvd video a jedynie pozwalaja na edycje w jakims zewnetrznym programie w efekcie nie da sie wypelnic plyty po brzegi bo zajmuje nie cala plyte co zrobic ???


wtorek, 2 października 2007, 23:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re:
e-root napisał(a):
Nie, to nie to, Smart Compositor w MediaStudio 8 to cos w rodzaju czołowki (nie za bardzo wiem jak to nazwac) - np. jest tam taki wygladajacy na jakis telebim zlozony z kilku monitorow, w monitory mozesz powsadzac klipy, zdjecia, do tego napisy, potem to wszystko sie np. "rozsypuje"


Witam.
Smart Compositor jest fajny - ma też swoje wady, ale jak się wie jak to można je obejść ;) Smart Compositor to tak naprawdę zapis projektu z szybkim linkowanieniem nowych materiałów.

Powiem szczerze - bardziej interesuje mnie czy będzie możliwość wstawiania przejść pomiędzy klipami tak jak to jest w Media Studio Pro 8 czy w VEGAS 8 - po najechaniu klipem na inny klip na założonym fragmencie zostaje wstawione przejście - przyspiesza to pracę o jakieś 15-20%. Co więcej wstawiane przejście używa tylko fragmentów klipów które były na TL - jeśli więc klip był wcześniej odpowiednio docinany to jego dłogość się nie zmienia. Podobnie - po rozdzieleniu tak złożonego przejścia powinny być dostępne dwa klipy o długości która była przed operacją wstawiania przejścia.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 11 marca 2008, 10:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL