Teraz jest poniedziałek, 21 stycznia 2019, 18:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 wyszukiwanie dropów 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 4 sierpnia 2006, 13:23
Posty: 79
Lokalizacja: lubelskie
Post wyszukiwanie dropów
czy jest jakiś sposób w AP 2.0 na wyszukiwanie dropów, jeśli nie to moze jest ktoś w stanie polecić jakiś plugin lub oprogramowanie !


poniedziałek, 21 maja 2007, 12:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
Kiedyś Pinnacle teraz Avid Liquid Edition zaznacza na klipach pomarańczowymi trójkącikami przerwy w timecodzie/dropy.

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


poniedziałek, 21 maja 2007, 15:57
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 4 sierpnia 2006, 13:23
Posty: 79
Lokalizacja: lubelskie
Post 
to akurat wiem, nie przepadam jednak za tym oprogramowaniem, miałem nadzieją że da się znaleźć coś innego trudno jest wyłapać 2 sekundowy drop w środku jakiegoś tańca.


wtorek, 22 maja 2007, 08:36
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 27 maja 2005, 23:50
Posty: 147
Lokalizacja: Przemyśl
Post 
Witam
Najnowsze wersje Scenalyzera posiadają taką opcję, możesz już na etapie zgrywania z kamery wyłapywać takie klipy i je jakoś oznaczać.
Pozdrawiam


wtorek, 22 maja 2007, 09:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
studio8 napisał(a):
trudno jest wyłapać 2 sekundowy drop w środku jakiegoś tańca

Ja przy montażu wyłapuję każdy ewentualny dropik gdyz szczegółowo przegladam materiał który montuję, sekunda po sekundzie.
Czyżby u Ciebie montaz polegał na zgrywaniu opcją scene detect i dawaniu przejść?
Bo tak to wygląda :wink:
A wracając do pytania AP nie ma takiej opcji.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 22 maja 2007, 09:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 4 sierpnia 2006, 13:23
Posty: 79
Lokalizacja: lubelskie
Post 
mmstudio napisał(a):
Ja przy montażu wyłapuję każdy ewentualny dropik gdyz szczegółowo przegladam materiał który montuję, sekunda po sekundzie.

Zajmuję się montażem już ładnych pare lat, wnioskuje więc, iż albo cwaniakujesz albo masz mało pracy :wink:
pozdrawiam


wtorek, 22 maja 2007, 17:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
cwaniak nie cwaniak ale ja bacznie obserwuje materiał podczas przechwytu i już wtedy widze jak coś jest nie tak...

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


wtorek, 22 maja 2007, 18:02
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 4 sierpnia 2006, 13:23
Posty: 79
Lokalizacja: lubelskie
Post 
ja też się tak staram ale często jest tak że w tym czasie musze robić coś innego na drugim kompie, materiał przeglądam bardzo dokładnie, sam tańce przeglądam głównie pod kątem stabilności, patrze czy nikt nie potrącil kamerzysty, czy się koleś gdzieś nie zachwiał, nie lubie po prostu narabiać sobie pracy jeśli jakiś program wyszuka za mnie dropy to po co ja mam to robić, podobnie jest z podziałem na sceny, jeśli program za mnie dzieli to po co ja sobie będe roboty narabiał. A jak zgrywam materiał też nie stecze przed telewizorem 5 godzin i nie paterze się jak wół w namalowane wrota.


wtorek, 22 maja 2007, 18:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
studio8 napisał(a):
mmstudio napisał(a):
Ja przy montażu wyłapuję każdy ewentualny dropik gdyz szczegółowo przegladam materiał który montuję, sekunda po sekundzie.

Zajmuję się montażem już ładnych pare lat, wnioskuje więc, iż albo cwaniakujesz albo masz mało pracy :wink:
pozdrawiam

Ty mi sie tu nie obrażaj :wink:
studio8 napisał(a):
jeśli program za mnie dzieli to po co ja sobie będe roboty narabiał
Tu masz odpowiedź.
Stwierdziłem tak dlatego iż ja nie wyobrażam sobie montazu bez dokladnego sprawdzenia materiału.
Piszesz ze cięzko znaleźć dwusekundowego dropa. A co bedzie gdy na ciasnej sali podczas tańca któryś z gości niechcący Cie poszturchnie i bedzie to widoczne na filmie? Tez to zostawisz i oddasz tak klientowi bo nie zauważyłeś?
Powiem Ci, ze mam znajomego fotografa, który od kilku lat równiez filmuje. U niego własnie "montaz" polega na zrobieniu czolówki i dawaniu przejść miedzy cięciami kamery. Twierdzi, że trzeba tak nagrywać aby się nie narobić przy montażu :wink:
Myslę, że wielu przyzna mi tu rację, że montaz trzeba robic precyzyjnie i wyłapanie dwusekundowych błedów taśmy nie powinno byc problemem.(pod warunkiem, że robisz prawdziwy montaż)
Pytasz czy mam za malo pracy? Jesli 16 - 17 godzin dziennie z przerwą na obiad to mało, to pozazdroszczę Tobie wytrwałosci.

Miłego dnia!!!


środa, 23 maja 2007, 08:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 4 sierpnia 2006, 13:23
Posty: 79
Lokalizacja: lubelskie
Post 
nie zrozumieliśmy się, napisałem wyżej, że przeglądam materiał głównie pod kątem stabilności, chodzi mi przede wszystkim o tańce, natomiast nie napinam się i nie udaje że jestem tak perfekcyjny iż wyłapie każdego najmniejszego dropa i dalej uważam że ty też nie wyłapiesz, jeśli montażyści nie popełnialiby błędów, montaże jakichkolwiek filmów ( choćby spiderman) byłyby idealne a nie są. Mi na dropy nie narzekał jeszcze żaden klient, tyle ile moge to wyłapuje, dbam o kasetki i często je wymieniam.
Powtórze jeszcze raz jeśli jednak zrobiłby to za mnie jakiś program to oszczędziłby mi czasu, a jako że doba nie ma 48 godzin człowiek nie żyje 500 lat to na czasie bardzo mi zależy, mam taką małą dewizę "rób tak aby zrobić ale się nie narobić". Pracuje dziennnie na tyle długo, że staram się oszczędzać każdą minutę nie chce się przekręcić za kilka lat

[ Dodano: Czw Maj 24, 2007 8:28 am ]
jeszcze jeden drobiazg nie wierze że pracując po "16 - 17 godzin dziennie z przerwą na obiad" jesteś w stanie skutecznie się skoncentrować przy montażu, znowu nie chce się przechwalać ale ja już tak pracowałem i zdarzały mi się śmieszne błędy wynikające z przemęczenia (co prawda pracowałem wtedy na Pinnacele Liquid Edition - mam teraz wstręt do tego programu). Staram się wiec cały czas usprawniać coś w procesie montażu: wymienić procesor aby szybciej renderował, a teraz nabyć program aby wyszukiwał mi dropy i zmniejszyl margines błędu człowieka.
pozdrawiam


czwartek, 24 maja 2007, 07:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 23:38
Posty: 94
Post 
Odpowiedz już padła- Scenalyzer live 4.0 - b. dobry program i nie tylko do wyszukiwania dropów ;)

pzdr! Nixi

_________________
NLE PC Q9400@3,25GHz, Edius DVX 4.60, Vitascene 1.035-Heroglyph 2.6, JVC GY-HM70, 2x Canon HV20


czwartek, 24 maja 2007, 23:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL