Teraz jest środa, 23 stycznia 2019, 07:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 adobe premiere 2.0 problem z instalacją 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 21 lutego 2004, 17:12
Posty: 23
Post adobe premiere 2.0 problem z instalacją
Podczas instalacj AP 2.0 mam taki komunikat i nie mogę dokończyć instalacji :

Instalation Error

SEE2 Instruction Set Support

Adobe Premiere Pro 2.0 cannot run on this computer bacause the processor does not support SSE2 instruction set

jak wybrnąć z tego problemu

Pozdrawiam i czekam na pomoc


wtorek, 22 maja 2007, 17:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
zmienić procesor


wtorek, 22 maja 2007, 18:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 21 lutego 2004, 17:12
Posty: 23
Post 
Mam Atlona czy to jest przyczyna ,czy może być za słaby


wtorek, 22 maja 2007, 21:19
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 5 października 2006, 21:45
Posty: 86
Lokalizacja: centrum
Post 
Adobe Premiere 2.0 nie będzie działał na komputerze, którego procesor to AMD Athlon, gdyż nie obsługuje instrucji SSE2, a które są wymagane przez ten program. Jedyna rada jak stwierdził Damian, zmienić sprzęt.
Pozdrawiam.

_________________
2 x Sony / Zoom H4 / Edius + Vitascene


wtorek, 22 maja 2007, 22:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post 
Dla Adobe Premiere 2.0 procesor musi posiadać SEE2, nieważne czy to Intel czy AMD, u mnie na Athlonie 3200 64bit premiere 2.0 działa.
Widocznie posiadasz jakiś starszy model Athlona bez obsługi SEE2.


środa, 23 maja 2007, 09:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 5 października 2006, 21:45
Posty: 86
Lokalizacja: centrum
Post 
Athlony 64 (nie ważne czy podstawka 939 czy AM2) mają już zaimplementowane instrukcje SSE2, więc Premiere 2.0 spokojnie działa na tych procesorach. Natomiast pewnie kolega posiada Athlona na podstawce 462 (socket A), więc to już są platformy sprzętowe, które już są wiekowe.

_________________
2 x Sony / Zoom H4 / Edius + Vitascene


czwartek, 24 maja 2007, 00:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 22 czerwca 2007, 08:16
Posty: 1
Lokalizacja: Orońsko
Post 
Ja natomiast mam taki problem:
Rozpoczynam proces instalacji, akceptuje wszystko po kolei i gdy program zaczyna przygotowanie do instalacji, znka okienko i nic dalej sie nie dzieje :/

_________________
http://www.oronsko.ipart.pl/images/user.jpg


piątek, 22 czerwca 2007, 09:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 14 lipca 2005, 20:12
Posty: 14
Post 
Pewnie jakieś kodeki masz źle poinstalowane. U mnie też tak było i doszedłem do tego że winny był quicktime. Nie mogłem go potem odinstalować (musiałem wywalić niemal wszystkie codeck packi) i potem się dopiero usunął. Od tego momentu wszystko działa.


poniedziałek, 16 lipca 2007, 15:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL