Teraz jest czwartek, 2 lipca 2020, 07:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pare pytan do AdobePremiere Pro2.0 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 maja 2007, 14:38
Posty: 5
Post Pare pytan do AdobePremiere Pro2.0
Witam! wszystkich
ale do rzeczy przesiadlem sie niedawno z UMS8Pro na Adobe Premiere Pro 2.0 powod bardzo prosty jakos UMS8Pro zaczal sie czsto wysypywac a jak zainstalowalem VitaScene to juz wogole siadl na cacy:)
Nie powiem bo obsluge UMS8Pro powiedzmy ze mialem opanowana ;)
Ale po wlaczeniu Adobe nie jest az tak tragicznie ze mna jednak mam pare pytan ;)
1.w UMS8Pro jako plik wynikowe moglem wyrenderowac sobie mpg i potem wrzucic na do UMF5plu i po sprawie. moglem takze ustawic sobie bittrate itp. w Adobe nie widze jednak opcji wyrenderowania pliku mpg jest tam oczywiscie full innych formatow ale mpg nie widze? mozna z tego co zauwazylem tez gotowe dvd wypalic ale ja chcialbym tylko pliczek mpg z gotowym filmem jak mozna to zrobic??
2.nie wiem jak w tym programie "naciagnac" jeden plik na siebie np. sciezke wideo tne na pol zaciagam na siebie i dodaje zalozmy ramke z vitascene. jak w tym programnie zaciaga sie sciezki na siebie probowalm tych wszystkich przyciskow obok i nic mi nie wychodzi ;( cos zle robie pewnie.

no to narazie tyle ;) wiekszoc kumam bo przeciez te programy bardzo podobne do siebie sa jednak tych dwoch rzeczy nie umiem rozszyfrowac bardzo prosze o pomoc..

A takie moje odczucie co do tego programu po dwoch godzinach pracy to jest bardzo dobry musze przyznac ze UMS8Pro nie dorasta mu do piet chocazby jesli chodzi o korekcje kooloru itp. takze po zmainie jestem bardzo zadowolony ;)


czwartek, 31 maja 2007, 14:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
fahman napisał(a):
w Adobe nie widze jednak opcji wyrenderowania pliku mpg

Zapewniam, ze jest. Chyba, ze masz triala.
File -> Export -> Adobe Media Encoder

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 31 maja 2007, 22:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 maja 2007, 14:38
Posty: 5
Post 
Wybralem to co mi napisales i sie zgubilem ze tak powiem.
jest tam cos takiego:
EXPROT SETTINGS:
format:macromedia flash,quick time, real media,windows media

i za chiny nie potrafie tam znalezc mpeg-2 jest tam pelno innych formatow np mpeg-4 itp itd. ale mpg-2 nie ma


czwartek, 31 maja 2007, 23:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
W takim razie masz albo triala albo pirata. W oryginalnym AP 2.0 są oprócz wymienionych przez Ciebie opcji jeszcze: MPEG2, MPEG2-DVD, MPEG1, MPEG1-VCD, MPEG2-SVCD


piątek, 1 czerwca 2007, 00:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL