Teraz jest wtorek, 1 grudnia 2020, 17:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 delikatnie "skaczący" obraz....A.Premiere - Canopu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post delikatnie "skaczący" obraz....A.Premiere - Canopu
Witam i o poradę pytam.

Mam materiał skończony w montażu w A. Premiere 6.5.
Wyliczam go w Canopusie do dvd i niestety albo mi się wydaję albo lekko przy ruchach kamerą obraz mi "szarpie", "skacze".

Nie mogę znaleźć przyczyny. Wypisuję poniżej ustawienia projektu w Premierze i później w Canopusie...może ktoś mądry pomoże.

A.P. 6.5.

General:
editing mode: dv playback
timebise: 25
time display: 25fps

Compressor: Microsoft DV PAL
Pixel Aspect Ratio: D1/DVPAL (1.067)

Rendering options:
Field options: Lower Fields First

Capture Format: DV/IEEE 1394 CAPTURE

CANOPUS

Interlacing:Upper/Top Fields First
jeśli chodzi o Bitrate, to
jeden przebieg - 8000
dwuprzebiegowo - 2*6000


Może wina jest w tym, że w Premierze miałem ustawione na
Lower Fields First a w Canopusie UPPER Top Fields First

już jestem zmęczony tym problemem...eh...


wtorek, 10 lipca 2007, 18:07
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 października 2005, 19:10
Posty: 67
Post 
Zmień w Procoderze Upper... na Lower... i powinno być dobrze, pomylona została kolejność półobrazów. Był tu kiedyś wątek przyklejony o złej kolejności półobrazów w relacji AP 6.5 i Procoder, poczytaj bo może jest jeszcze coś więcej na rzeczy.


wtorek, 10 lipca 2007, 19:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nio zrobił ja tak...troszkie lepiej, ale to cosik chyba jeszcze nie to...

Może ktoś jeszcze...


wtorek, 10 lipca 2007, 21:46
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 1 czerwca 2006, 11:43
Posty: 51
Post 
A to tak szarpie jak oglądasz na telewizorze czy na monitorze komputera? Bo jak to drugie to może zwyczajnie chodzi o przeplot. Odtwórz wtedy film np. odtwarzaczem VLC z włączoną opcją "video - deinterlace - blend" i zobacz czy dalej to występuje.


wtorek, 10 lipca 2007, 22:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post 
Witam
U mnie jest podobnie. jezeli obraz jest nieruchomy to jest ok. jezeli jest ruchomy tzn ktos sie rusza czy ja robie ruch kamera to powstaja delikatne drgania.
ustawiam i przestawiam w procoderze ale bez róznicy.
co wiecej procoder 2,0 bo o nim mowa podbija kontrast.
moze ma ktos z uzytkowników procodera jakas rade.
na innych kodekach jest ok ale w procoderze jest lepsza jakosc obrazu zeby nie te drgania.
dodam ze w procoder express jest jeszcze gorzej.

pozdrawiam


wtorek, 10 lipca 2007, 22:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL