Teraz jest wtorek, 22 stycznia 2019, 16:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 KILKA PYTAŃ DO AP PRO 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post KILKA PYTAŃ DO AP PRO
Witam!
Użylem przycisku szukaj ale niestety nie znalazlem tego czego szukalem :-)
Gdzie moge znajsc plugin z efektem starego filmu lub jak sie nazywa takowa wtyczka? czy jest moze jakis kalkulator ktory oblicza ile materialu z okreslonym bitratem zmiesci sie na DVD 4,7GB .
I oczywiscie efekt filmu konowego jak cos takiego osiagnac ??
Chce jeszczcze z calego kadru wyciac okreslony ksztalt i zmiekczyc jego kontury prosze o odp.
Z góry wielke dzieki i pozdrawiam!


sobota, 28 lipca 2007, 23:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
shogo23 napisał(a):
Witam!
Użylem przycisku szukaj ale niestety nie znalazlem tego czego szukalem Smile
Gdzie moge znajsc plugin z efektem starego filmu lub jak sie nazywa takowa wtyczka?


nie szukałeś, ja znalazłe te w 5 s. http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php? ... 25aee3d7f4
lub http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php? ... 25aee3d7f4


shogo23 napisał(a):
czy jest moze jakis kalkulator ktory oblicza ile materialu z okreslonym bitratem zmiesci sie na DVD 4,7GB .


jest proszę oto link: http://www.videohelp.com/calc.htm


Pozdro :mrgreen:


niedziela, 29 lipca 2007, 10:42
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 30 października 2006, 20:49
Posty: 120
Post 
A zapytam kol.Digital ,czy ten calkulator dotyczy wszystkich znanych codeków do MPEG2(czy przy danej długości materiału plik wynikowy będzie taki sam),jak ew,uchronić się przed zbyt długim materiałem ,i ile ewentualnie zostawić miejsca na menu,znalazłem Tu na forum że ok.350MB-czy to potwierdzasz.pozdrawiam Matek.

_________________
Dzieląc się,pomnażasz.


niedziela, 29 lipca 2007, 15:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
Cytuj:
A zapytam kol.Digital ,czy ten calkulator dotyczy wszystkich znanych codeków do MPEG2(czy przy danej długości materiału plik wynikowy będzie taki sam),jak ew,uchronić się przed zbyt długim materiałem ,i ile ewentualnie zostawić miejsca na menu,znalazłem Tu na forum że ok.350MB-czy to potwierdzasz.pozdrawiam Matek.

Witam Kolego Glassmen, tak prawdę mówiąc nie używam tego typu kalkulatorów, ja zazwyczaj wrzucam 1,5 h na płytkę przy 6000 bitrate (max 1,35h) i wtedy mieści mi się podwójne menu, z którego każde trwa około 1 min.
To są dane z Canopusa ProCodera 2.0 przy ustawieniach: mastering, 2 pass, max 8000 bitrate. Filmy zajmują około 4,6 GB ewentualnie z małym hakiem. :mrgreen:

Pozdro


niedziela, 29 lipca 2007, 19:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2004, 16:01
Posty: 41
Post 
Uzyskany materiał o pojemności 4.6GB nagrywasz na płycie dwuwarstwowej bo na zwykłej płycie DVD 4.7 GB takiej ilości materiału nie wgrasz. Możesz wgrać max 4.38GB łącznie z menu.


niedziela, 29 lipca 2007, 20:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
i tu trzeba sobie przypomnieć że DVD używa podstawy 10^n a na kompach jest używana 2^n

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 29 lipca 2007, 22:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
Januchta napisał(a):
Uzyskany materiał o pojemności 4.6GB nagrywasz na płycie dwuwarstwowej bo na zwykłej płycie DVD 4.7 GB takiej ilości materiału nie wgrasz. Możesz wgrać max 4.38GB łącznie z menu.


Sorrki pomyłka, oczywiście, że chodziło o 4,4 GB i o DVD jednowarstwowe :oops:


poniedziałek, 30 lipca 2007, 09:53
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 2 kwietnia 2006, 09:12
Posty: 192
Post 
DIGITAL!
dzieki za linki czlowiek sie kreci ale pomoglo :-)

Pracujesz na ProCoder-rze czy 1pass duzo rozni sie od 2pass czy roznica jest widoczna golym okiem? jak dla mnie bitrate 6000 to kiepska granica jakosci a tu jeszcze trzeba menu ktore tez zajmuje.

A co z efektem filmowym jak cos takiego mozna uzyskac i czy ktos wie jak zamaskowac osobe w kadrze reszte usunac i ładnie rozmyć brzegi.
mimo to jeszcze raz dzieki.


wtorek, 31 lipca 2007, 09:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL