Teraz jest wtorek, 22 stycznia 2019, 21:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Prosze o pomoc kolegow montazystwo bo mam wielki problem!!! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 19:50
Posty: 46
Lokalizacja: Opolskie
Post Prosze o pomoc kolegow montazystwo bo mam wielki problem!!!
Witam wszystkich mam pewien problem z ktorym niemoge sobie poradzic, wyglada tak stworzylem projet w AP6.02 przeliczylem skompresowalem i git lecz jest w nim pewnien blad, i teraz kiedy chce wlaczyc ten sam projekt w premierze wyskakuje mi komunikat ze projekt zostal sworzony w nowszej wersji i ta niemoze go odczytac..idiocyzm bo projekt zostal stowrzony na tej wersji bo innej nawet nieposiadam... w zaden sposob niemoge go otworzyc, probowalem przez projetky z archiwum premiera lecz tam akurat go niema bo zostal juz skasowany z tego archiwum... prosze o szybko pomoc poniewaz musze jakos poprawic ten projekt bo klient mnie naciska a nieusmiecha mi sie robic go na nowo bo jak sami wiecie niejest to zabawa na jedno, dwa czy trzy popoludnia. Wiec bardzo prosil bym o pomoc

_________________
sorrki za bledy;)


wtorek, 31 lipca 2007, 22:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 530
Lokalizacja: Lipsko
Post 
A czy przypadkiem nie dodawałes pluginów ze starszej wersji ap? Ja tak kiedyś miałem i sobie poradziłem. Pisz na maila sylwek.bkp@poczta.fm i wyslij mi sam projekt bez materiału oczywiście. Może coś poradzę.


wtorek, 31 lipca 2007, 22:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
w ostateczności można zrobić reinstal Windowsa i sprobować odpalić projekt na czystym ap

_________________
:mrgreen:


środa, 1 sierpnia 2007, 02:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 530
Lokalizacja: Lipsko
Post 
To raczej niewiele da. Trzeba usunąć wpisy w samym projekcie i przy późniejszym ładowaniu tego proj. ignorować zapytania podawane przez ap. Sytuacja taka może mieć miejsce jeśli do pluginów ap6 dokładamy plugi z wersji 5 (!) które niejednokrotnie lepiej działają od tych z ap6 do momentu... zapisania projektu! Kiedyś po 4 godzinach dość skomplikowanego montażu tak miałem. Lekarstwo - analiza projektu w notatniku i lokalizacja złego wpisu, usunięcie nazwy starego pluginu (usunięcie pluga z folderu ap nic nie da!) i po 15 min. sukces...


środa, 1 sierpnia 2007, 08:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 19:50
Posty: 46
Lokalizacja: Opolskie
Post 
spoko sproboje sobie... tylko jeszcze takie pytanko jak mniej wiecej wyglada ten zly wpis beda jakies -1 czy co

_________________
sorrki za bledy;)


środa, 1 sierpnia 2007, 11:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 października 2007, 10:09
Posty: 9
Post adobe premiere 6.5 problem z eksportem
Mam projekt dv (pal) widescreen, film mpeg2.
Po eksporcie film zachowuje sie tak jakby w klip byly powsadzane dodatkowe czarne klatki, czasami zielone, a czasami pojawiaja sie kwadraciki jakby nastepna klatka przebijala sie na wierzch...
Nie dzieje sie tak na calej dlugosci filmu tylko na jego fragmentach.
Nie jest to wina klipu, bo sprawdzalem go klatka po klatce - jest ok.

Jesli ktos ma jakas wizje co to moze byc, to bardzo prosze o pomoc.


niedziela, 7 października 2007, 13:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post 
czasem pojawia sie drop cyfrowy czy moze raczej pik, ktory jest normalnie niewidoczny dla oka a wylazi dopiero podczas kompresji do innego formatu, wyeksportuj material do jednego albo kilku plikow w tym formacie w ktorym pracujesz (nie pamietam czy ta wersja premiera nie ma ograniczenia w dlugosci klipu) zobacz czy wszystko jest wporzadku na tych wyeksportowanych klipach i potem je skompresujdo do formatu docelowego, dla pewnosci dwoma roznym kompresorami, porownaj wynik i napisz


niedziela, 7 października 2007, 17:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 października 2007, 10:09
Posty: 9
Post 
...hmm a da sie wyeksportowac film bez kompresji?
I czy jest mozliwy eksport do mpeg w AP 6.5?

[ Dodano: Nie Paź 07, 2007 10:02 pm ]
ok juz wiem - adobe mpeg encoderem, ktory mi sie zreszta nie zainstalowal :/

ale nadal nie wiem czy mozna eksportowac w ogole bez kompresji...


niedziela, 7 października 2007, 20:42
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Eksport do mpeg2 wszystkim, tylko nie zawartym w AP 6.x koderze. Jest cała masa kompresorów i to nawet integrujących się z AP, lecz to nie jest aż tak ważne, bo przecież można przekonwertować wyeksportowanego wcześniej avika i to już po za premierem. Od dawna wiadomo było, że w AP kompresory jakie z nim zintegrowano zawsze miały wiele do życzenia, wiadomo było, że AP nie potrafił kompresować jednocześnie obrazu i dźwięku, wykładał się przy niektórych koderach. Potwierdza się stara zasada, by każdy robił swoje, bo to co jest do wszystkiego - jest do niczego.
Pozdrawiam gorąco


poniedziałek, 8 października 2007, 23:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 października 2007, 10:09
Posty: 9
Post 
tylko ze po wyeksportowaniu do avi pojawia sie taki dziwny efekt wtracenia dodatkowych klatek... albo zaciemnienia czesci klatek.. nie wiem - w kazdym razie filmu nie da sie ogladac.
W zwiazku z tym probuje do czego innego... i teraz kolejna watpliwosc - AP podczas ustawien eksportu proponuje mi ograniczona liste kompresorow, wiec jak moge uzyc innych - zewnetrznych?


środa, 10 października 2007, 23:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post 
no to dla mnie jesli wykluczymy wade dysku, to drop taki jak pisalem, jak wciagniesz jeszcze raz ten kawalek materialu to tez cos takiego sie dzieje ???


czwartek, 11 października 2007, 00:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL